Головна » 2022 » Листопад » 23 » Секрети акварелі. 23 листопада - Міжнародний день акварелі



09:17
Секрети акварелі. 23 листопада - Міжнародний день акварелі
23 листопада – знаменна дата для художників-акварелістів по всьому світі. Адже в цей день відзначається Міжнародний день акварелі, започаткований відомим мексиканським художником Альфредо Гуаті Рохо. Можна сказати, що цей митець все своє життя присвятив живопису в техніці акварелі та його популяризації у світі.

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ АКВАРЕЛІ?

Назва Aquarelle походить з французької мови та означає «водяниста». Важко знайти людину, яка в своєму житті не малювала акварельними фарбами. Вони легко розводяться у воді, ніжно лягають на папері, дозволяють створювати різноманітні відтінки та чіткі графічні лінії.

Саме тому працювати з цією фарбою навчають з 1-го класу. Та попри свою доступність та легкість у використанні, акварельні фарби довго завойовували своє місце на теренах образотворчого мистецтва.

В цей день по всьому світу проводяться виставки відомих художників-акварелістів та митців-початківців, що захоплюються цією технікою. Таким чином техніка набуває ще більшої популярності.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ АКВАРЕЛІ В ІСТОРІЇ

- II ст.н.е. Вперше акварель з’явилася в Китаї.
- XII ст. Перші малюнки аквареллю в європейських країнах датуються 12 століттям.
- 1804 р. Створено перше Товариство акварелістів у Великобританії.
- 1991 р. Альфредо Гуаті Рохо – відомий мексиканський художник-аквареліст, запропонував створити Міжнародний день акварелі.
- 2001 р. 23 листопада - Вперше Міжнародний день акварелі відсвяткували 23 листопада 2001 року.


ВСЕСВІТНЬО ВІДОМІ ХУДОЖНИКИ-АКВАРЕЛІСТИ СУЧАСНОСТІ

Валентина Верлато – італійська художниця чудово володіє технікою малювання акварельними фарбами. Її композиції сповнені численних барв та неповторних емоцій. Вона обожнює малювати різноманітні квіти, пухнасті крони дерев, яскраві пейзажі, столики кафе з відвідувачами. Творіння Валентини чудово передають не тільки кольори, але й настрій добра та теплоти.

Джозеф Збуквич – австралійський художник та виходець з Хорватії. Добре знайомий міжнародній спільноті художників як талановитий аквареліст.

Стів Генкс – на його роботах оживають малі діти та красиві жінки. Його картини пронизані чуттєвістю, іноді, відверто сексуальні та як фотографії реалістичні.

Мері Вайт – майстриня акварельних портретів. Особливо красиво у неї виходять жінки-афроамериканки на фоні квітучих луків.

Т’єррі Дюваль – розробив власну техніку малювання аквареллю, за якою фарба наноситься в декілька шарів. Прискіпливо ставиться до деталей, доводить до бездоганності кожен акцент своєї роботи.

Прафул Савант – всесвітньо відомий індійський художник, лауреат численних міжнародних премій. Червоною ниткою у його роботах проходить рідна Індія – її яскраве сонце, сповнені суєтності міста, різнобарвні вулиці Делі. Картини Саванта настільки щирі, чуйні та теплі, що закохують в себе з першого погляду.

Ще дещо цікаве про художників-акварелістів ви можете почитати ТУТ

Ще цікаво : Малюнки аквареллю – розкриваємо секрети

Звичайно ж, неможливо розказати про усіх чудових художників, які пишуть свої картини аквареллю. Але це і на краще! Тільки уявіть, скільки ще цікавих творчих людей, про яких Ви ще не чули… Будьте допитливими і світ відкриється для Вас з нових сторін.

Малюємо разом! Акварельні майстер-класи :

Малюємо світлячків акварель для дітей та дорослих



Малюємо вишні акварель для дітей та дорослих




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 188 | Додав: estet | Теги: акварель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0