Головна » 2021 » Березень » 2 » Професії, пов’язані з книгою (Калейдоскоп профорієнтаційних ідей «Обирай своє майбутнє»)



15:38
Професії, пов’язані з книгою (Калейдоскоп профорієнтаційних ідей «Обирай своє майбутнє»)
Міркуєш, чим займатимешся після школи? Не знаєш, що робити з тим, що деякі предмети любиш, а інші ненавидиш? А може, вже знаєш, що любиш і що хочеш робити в майбутньому?

В тебе попереду ще багато часу, щоб визначитися зі своїм майбутнім. Але чим швидше виявиш свої таланти, знайдеш своє хобі, щось, що любиш, тим легше буде розвивати потрібні вміння і знайти омріяну професію.

Тож відкривай порадник підлітка «Як стати кимось» польської письменниці Агнєшки Троян-Яскот і читай про найцікавіші професії. Ця книга допоможе тобі збудувати своє майбутнє!

Любиш читати, писати твори, спілкуватися з людьми, маєш здібності до мов? Бажаєш працювати з текстом, створювати героїв і цікаві сюжети, будувати діалоги тощо? То обирай професії, пов’язані з книгою!

В першу чергу – це професія письменника. З розділу книги «Письменник, або Як працює уява» ти дізнаєшся про шлях до цієї професії. Виявляється, не треба закінчувати спеціальної школи, щоб стати письменником, але гуманітарна освіта дуже допоможе.

В мережі можна знайти курси літосвіти, де лектори – відомі письменники й видавці, літературні критики та редактори – діляться секретами письменницької майстерності.

Уява письменника створює світи, людей, історії. Він описує емоції та події так, ніби все відбувалося насправді. Часто оповідання абсолютно вигадане, та є якась деталь із реальності, й автор поєднує все у цілісну картину.

Ніколи невідомо, скільки часу займе написання книги. Звісно, автор намагається вкластися у визначений термін, якщо підписав угоду з видавництвом. Однак багато залежить від натхнення. Письменник перечитує свій твір, виправляє невідповідності. У співпраці з редактором часто скорочує або переписує десятки сторінок.

Світові відомо дуже багато талановитих і цікавих письменників. Та, мабуть, найпопулярніша письменниця нашого часу – Джоан Роулінг. До першої публікації «Гаррі Поттера» жила в бідності, але не покинула свій задум написати історію про хлопчика-чарівника. 14 видавництв відмовилися друкувати книгу, написану жінкою. Та одне видавництво все ж у неї повірило!

Про письменницьку майстерність вона каже: «Щоб навчитися писати, треба багато читати – тільки це й допомагає».

Журналіст, художник, фотограф, комп’ютерний графік – все це професії, пов’язані з книгою. І про них ти зможеш прочитати в книзі-порадниці «Як стати кимось» Агнєшки Троян-Яскот.

Тож читай, пробуй і будуй своє майбутнє!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 393 | Додав: estet | Теги: професії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0