Головна » 2020 » Жовтень » 7 » Професія – любити тварин



11:09
Професія – любити тварин
Якщо ви любите тварин і хочете пов'язати з ними свою професійну кар'єру – ці професії саме для вас.

Безперечно, професія ветеринара залишається однією з найвідоміших професій, пов'язаних з тваринами. Ветеринари потрібні у ветеринарних клініках, в зоопарках і на підприємствах з розведення тварин, в розплідниках, притулках і готелях для домашніх вихованців.

Далеко не всім любителям тварин до душі професія ветеринара. Можливо, вас зацікавить робота продавця-консультанта в зоомагазині. На цю посаду часто беруть людей і без спеціальної освіти, але вам все одно потрібно приготуватися до того, що доведеться вчитися і дізнатися багато нового про тварин, адже ваше завдання – не просто продати клієнтові товар, але і, при необхідності, кваліфіковано проконсультувати його з питань догляду за тими чи іншими тваринами.

Також ви можете влаштуватися на роботу в готель чи притулок для тварин, зоопарк, і, таким чином, спробувати себе в ролі робітника по догляду за тваринами. Зазвичай, на цих посадах мати спеціальну освіту не потрібно, але й високої зарплати очікувати теж не варто. У багатьох притулках через проблеми з фінансуванням за тваринами взагалі доглядають волонтери.

У зоопарках також потрібні фахівці з різних видів тварин – герпетологи, іхтіологи і т. п. У цьому випадку потрібно мати вищу біологічну освіту. А в сфері сільського господарства затребувані зоотехніки і зооінженери – фахівці з розведення, годівлі сільськогосподарських тварин. На зоотехніка навчають у середніх спеціальних навчальних закладах, на зооінженера – у вузах.

Якщо ви любите собак, вам може підійти професія кінолога. Цим словом позначається група професій, пов'язаних з розведенням, дресируванням та доглядом за собаками. Так, кінологи-інструктори займаються безпосередньо дресируванням собак. Причому напрямків дресирування теж існує величезна кількість, від загального курсу дресирування до підготовки собак-поводирів.

Якщо ви отримали професійну освіту в галузі педагогіки, психології, лікувальної фізкультури або медицини, ви можете пройти спеціальні курси і спробувати себе в лікуванні та реабілітації людей за допомогою спеціально навчених собак. Пет-терапія в нашій країні поки що маловідома, але це перспективний напрямок.

У зоомагазинах, спеціалізованих салонах краси для тварин і кінологічних центрах потрібні грумери – фахівці з професійної стрижки та гігієни собак і кішок. На грумера вчать на спеціальних курсах. Не перестає грумер вчитися і протягом усієї своєї професійної діяльності.

Можна також спробувати свої сили в розведенні тварин. Але в цьому випадку потрібно досконально вивчити не тільки особливості тварин, яких ви збираєтеся розводити, а й нюанси ринку збуту. Заводчик – це фахівець з тварин і бізнесмен в одній особі. З одного боку, від нього вимагається справжня любов до тварин, основи ветеринарних знань, навички догляду за тваринами; з іншого – юридичні та економічні знання, а також стартовий капітал.

Як бачите, професій, пов'язаних з тваринами, багато. Можна обирати. Але головне правило для всіх, хто хотів би за ними працювати – любити тварин!

Відео: Ветеринар




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 421 | Додав: estet | Теги: професії, ветеринар, тварини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0