Головна » 2016 » Січень » 27 » «Природа – як ікона» (презентація виставки «Мій край – частинка України: екологічними стежками Чернігівщини»)



13:18
«Природа – як ікона» (презентація виставки «Мій край – частинка України: екологічними стежками Чернігівщини»)
Чернігівська обласна бібліотека для дітей продовжує традиції екологічного виховання дітей. Важливою складовою цього стає вивчення рідного краю. В читальній залі бібліотеки відділом довідково-бібліографічної та інформаційної роботи презентовано інтерактивну виставку «Мій край – частинка України: екологічними стежками Чернігівщини».
Виставка складається із 5 розділів. Перший - «Червона книга Чернігівщини», де розповідається про види рослин і тварин, які потребують особливої уваги та охорони на території нашої області.
Другий розділ «Природні парки Чернігівщини» - висвітлює напрями природоохоронної справи в Україні і Чернігівщині зокрема. Національні природні парки, заказники, заповідники, дендропарки – про всі ці об’єкти природи розповідь у другому розділі виставки.
Третій розділ – «Джерела життя» - водні багатства Чернігівщини. Красуня Десна, давня та сучасна історія Стрижня, екологічні проблеми річок та озер Чернігівщини – про все це читачі дізнаються з даного розділу.
Всіх, хто вперше приїздить до Чернігова, одразу вражає велика кількість зелених насаджень. І дійсно наше місто являє собою ніби один суцільний парк. Про найцікавіші зелені куточки (парки, сквери, лісопарк «Ялівщина») Чернігова розповідає наступний розділ виставки «Місто-сад».
Завершується подорож у цікавий і неповторний світ природи Чернігівщини розділом «Закохані в природу», який розповідає про цікаві долі дослідників природи нашого краю та їх внесок у науковий доробок по вивченню його природи.
Ознайомлення з виставкою проходить за допомогою відеоряду та звукового супроводу – звуками природи та музики.
Наша Чернігівщина красива і багата на природні ресурси. Але їх зберегти і примножити можна тільки за умови дбайливого ставлення. «Природа – як ікона» - це слова відомого проповідника і гуманіста о. Олександра Меня. Кращого визначення ставлення до природи важко знайти.
Запрошуємо до виставки всіх бажаючих для більш детального ознайомлення, навчання та виховання любові до рідного краю.

Cкачать Название композиции бесплатно на pleer.com





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1843 | Додав: estet | Теги: Чернігівщина, книжкова виставка, екологічне виховання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet