Головна » 2021 » Січень » 19 » Пріоритетний напрямок – безпека. Журнал «Пожежна та техногенна безпека»



16:24
Пріоритетний напрямок – безпека. Журнал «Пожежна та техногенна безпека»
Діти нерідко потрапляють у небезпечні ситуації, вихід з яких не можуть знайти правильно. Фахівці Служби порятунку «101» наголошують: якщо батьки уважні до власної безпеки, то й дитина зростатиме такою самою. Необхідно з нею розмовляти, пояснювати, що таке легкозаймисті, вибухонебезпечні та вогнепальні предмети, яку загрозу вони становлять. Особливо ця тема стає актуальною в період холодів та зимових свят.

Взимку існує ще одна небезпека – тонкий лід. Якщо поблизу відсутня ковзанка, часто місцем для катання на ковзанах діти обирають кригу водоймища. Рятувальники наголошують, що дітям не треба ходити на водойми – це небезпечно для життя. Лід добре міцніє лише після безперервних морозних днів. Під час короткочасної відлиги він втрачає цю якість. Під дією сонця стає пористим і ненадійним, попри те, що зберігає достатню товщу.

Якщо не втрималися від бажання вийти на кригу водойми, дотримуйтесь правил безпеки: катайтеся на льоду тільки в присутності дорослих, ніколи не перевіряйте товщину льоду ударами ніг. У нічний час на кригу взагалі заборонено виходити.

Якщо провалилися під лід, важливо не панікувати. Необхідно утримуватися на плаву, уникаючи занурення з головою. Обов’язково кличте на допомогу. Намагайтеся вибратися на лід широко розкинувши руки, наповзаючи на його край грудьми й почергово витягуючи на поверхню ноги. Вибравшись на лід, перекотіться і відповзайте в той бік, звідки прийшли: там міцність льоду вже відома.

Під час карантину, коли заклади освіти закриті, діти залишаються на самоті. Відсутність нагляду може коштувати життя. Тому фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій наголошують: безпека дітей залежить тільки від нас, дорослих. Отже батьки повинні знати про кожен крок своєї дитини…

Про це та ще багато чого життєво важливого можна дізнатися зі сторінок всеукраїнського науково-виробничого журналу «Пожежна та техногенна безпека», що зберігається в фондах Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.
Тож бережіть себе і будьте завжди в безпеці!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 389 | Додав: estet | Теги: Журнал, безпека, Пожежна та техногенна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0