Головна » 2016 » Лютий » 15 » Презентація виставки-сюрпризу «Смачна Україна»



16:57
Презентація виставки-сюрпризу «Смачна Україна»
Залишайте ваші справи.
В кожну книжку зазирніть.
Вас смачні чекають страви.
Ви ж улюблену знайдіть.
О.Трухан

Сьогодні гостей відділу обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів чекало безліч приємних несподіванок та яскравих вражень. Привітанням зі святом Стрітення, що українці святкують 15 лютого, почалась презентація виставки–сюрпризу «Смачна Україна» в рамках фольклорної світлиці «Рік-чарівник».
Наш народ залишив невичерпну скарбницю. Це усна народна творчість, звичаї, свята а також…самобутня кухня. Книжки та незвичайне оформлення виставки «Смачна Україна» розкрили рецепти та секрети національних страв, а також пов’язаних з ними традицій. Найулюбленіші українські смаколики – вареники – знають по всьому світу. Їх готують різного розміру, з незвичними начинками, навіть вшановують на фестивалях та у пам’ятниках. Гості з задоволенням переглянули відео, де козак Пацюк у чарівний спосіб частувався варениками.
Не забули згадати й про борщ. Відома українська письменниця Зірка Мензатюк вважає, що всі продукти українського борщу – це справжні цілителі. А мультфільм «Казочка про місто Борщів» з серіалу «Моя країна Україна» доводить, що навіть слово «борщ» є чарівним.
Виставку «Смачна Україна» прикрасили овочі, які українці використовують для приготування традиційних страв. А найбільший з них та найкрасивіший – гарбуз! Цей яскравий велетень займає чи не найперше місце за кількістю корисних речовин. Наші господині готують з нього багато різних страв: запіканки, каші, додають до овочевих рагу, напоїв та десертів.
Гарбуз відігравав неабияку роль в українському обряді сватання.
Найприємнішим сюрпризом для всіх гостей стало частування варениками. Та не просте, а приправлене кумедною жартівливою сценкою Господині та Козака Василя.
Ця чудова зустріч перетворила читальний зал відділу на гостинну світлицю, а його працівників – на привітних господарів, та подарувала всім святковий настрій.











QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1077 | Додав: estet | Теги: українська кухня, смачна Україна, книжкова виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet