Головна » 2023 » Січень » 31 » Працюємо задля дитини, задля Перемоги!



17:19
Працюємо задля дитини, задля Перемоги!
Позаду залишився страшний 2022 рік – рік випробувань на міцність духу. Але, як казав Генрі Форд: «Зібратися разом — це початок, залишатися разом — це прогрес, працювати разом — це успіх».

Так само можна сказати і про колектив нашої бібліотеки. Не дивлячись на шоковий стан, в який нас ввів підступний напад росії, ми зібралися, залишалися разом і почали працювати, як єдиний механізм задля дитини, країни і нашої перемоги.

В Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відбулися звітні збори, які довели, що не дивлячись на те, що ми поставлені у скрутне становище, змогли і читачів обслуговувати, і проводити безліч заходів, і навіть поповнити бібліотечні фонди (бл. 1600 примірників). Після зняття облоги міста, почав повертатися читач до бібліотеки, задля якого бібліотека запрацювала ще завзятіше.

З виступів завідувачів відділів і керівництва бібліотеки з абсолютною впевненістю можна говорити про те, що Чернігівська обласна бібліотека для дітей минулого року працювала плідно, креативно, активно, навіть завзято, впевнено відповідаючи на виклики сьогодення, на виклики війни.

Досягнення говорять за себе. Це виконання всіх основних запланованих заходів – видавнича робота (видано 13 методичних матеріалів), підвищення кваліфікації (проведено 3 семінарських і тренінгових занять, 2 досліджень і моніторингів для дитячих бібліотек області), участь наших читачів (близько 200 дітей) у п'яти Всеукраїнських і Міжнародних конкурсах.

Відвідуваність сайту за 2022 рік склала 221224 переглядів, сторінки у Фейсбук – 148133, семи наших блогів - 147371 переглядів. Канал бібліотеки в YouTube мав на кінець минулого року 1028 передплатників і 147 149 переглядів, що дало змогу отримати функцію монетизації сторінки бібліотеки.

Протягом року у бібліотеці працювало 26 онлайн проектів і 6 офлайн, що дуже важливо сьогодні. Це такі проекти:

 «Культурний простір в бібліотеці «Наша спадщина»;
 «Психолог радить» - спільно з чернігівським психологом Анною Половинник;
 «Дні музею в бібліотеці, дні бібліотеки в музеї»;
 «Науковці Чернігівщині – дітям»;
 «Бібліотечна мандрівка «Книги їдуть в гості»;
 «Родинний відпочинок у бібліотеці» (співпраця з родинами загиблих воїнів).


Протягом року діяльність бібліотеки висвітлювалася на місцевому радіо, маємо публікації (3) у фахових журналах України.

Про те, що Чернігівська обласна бібліотека для дітей стала потужним волонтерським центром, відомо ще з 2014 року. У 2022 році ми посилили цю роботу. Було проведено декілька акцій, на підтримку як мирного населення, постраждалого внаслідок російської агресії, так і на постійній основі йде допомога фронту, нашим захисникам.

Директорка бібліотеки Клюй Тамара Миколаївна стала учасником онлайн-конференції для директорів обласних бібліотек для дітей з доповіддю «Волонтерська діяльність Чернігівської обласної бібліотеки для дітей».

2023 рік – рік надій і сподівань, і звісно, рік напруженої праці задля того, щоб ці сподівання виправдалися.

Це ювілейний рік для нашої бібліотеки – плануємо віншування до 125-ої річниці.

Збори завершилися з відчуттям добре виконаної справи, впевненості у собі і віри у колектив бібліотеки, віри у ЗСУ і Україну. І, повертаючись до слів Генрі Форда, те, як бібліотека працювала минулого року – це справжній успіх.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 186 | Додав: estet | Теги: звіт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0