Головна » 2020 » Червень » 11 » Поради на літо: як правильно купатися



09:46
Поради на літо: як правильно купатися
Літо — пора канікул, відпусток і подорожей, а сонце, свіже повітря і вода — його головні бонуси. Особливо в цьому році, після тривалих обмежень, спричинених карантином. І купання — одне з найбільш приємних задоволень наступаючого сезону. Купатися люблять всі! Як же купатися правильно, щоб не нажити собі проблем зі здоров‘ям?

Можливі небезпеки під час купання та розваг на воді:

 Купатися краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Температура води повинна бути не нижче 17-19 градусів, у більш холодній - перебувати небезпечно.
 Особливу обережність слід дотримуватися при купанні у стоячих прісних водоймах, тут набагато частіше можна підхопити якусь інфекцію.
 Плавати у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватись поступово, починаючи з 3-5 хвилин.
 Не слід доводити себе до ознобу. При переохолодженні можуть виникнути судоми, припинення дихання, втрата свідомості. Краще купатися декілька разів по 15-29 хвилин.
 Потрібно враховувати, що солона морська вода більше, ніж прісна, охолоджує тіло. У воді треба активно рухатися, і не варто купатися до появи «гусячої шкіри». Після виходу на берег бажано розтертися рушником і переодягнутися в сухий купальник.
 Не можна входити та пірнати у воду після тривалого перебування на сонці. У воду слід заходити обережно.
 Не влаштовуйте грубі ігри на воді, підпливаючи під тих, хто купається, хапати їх за ноги, «топити»; подавати помилкові сигнали про допомогу та ін.
 Якщо вас захопило плином, не намагайтеся з ним боротися. Пливіть за течією, поступово, під невеличким кутом наближаючись до берега.
 Не розгублюйтеся, навіть якщо ви потрапили у вир. Необхідно набрати побільше повітря в легені, зануритися у воду і, зробивши сильний ривок у бік, випірнути.
 Дуже обережно плавайте на надувних матрацах, автомобільних камерах і надувних іграшках! Вітром або плином їх може віднести дуже далеко від берега, а хвилею - захлеснути, із них може вийти повітря і вони втратять плавучість.
 Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях, спеціально необладнаних.
 Не запливайте далеко, тому що можна не розрахувати своїх сил.
 Купання з маскою, трубкою і ластами , потребує обережності. Не плавайте з трубкою при сильному хвилюванні води у морі.
 Не наближайтеся до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу.

Будьте обережні на воді, бережіть себе!

Переглянемо декілька відео, як правильно купатися:

Правила поведінки на воді:



Гарного вам відпочинку!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 448 | Додав: estet | Теги: розваги на воді, купання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0