Головна » 2020 » Червень » 17 » Полуниця – смак дитинства



15:32
Полуниця – смак дитинства
Для когось полуниця - це запах літа, у когось її аромат асоціюється із дитинством, а комусь нагадує про рідну домівку, біля якої росте ця надзвичайно смачна ягода.

Сезон смачної ароматної літньої ягоди у розпалі, і поки ви вагаєтесь, як її краще з’їсти – з вершками чи з цукром – ми пропонуємо до вашої уваги декілька цікавих фактів про королеву ягід:

 Полуниця - єдина у світі ягода, насіння якої розташоване зовні, а не всередині. Ці насінини називаються горішками, а плід полуниці - багатогорішком.
 Полуниця - відмінний засіб проти головного болю, оскільки в ній знаходяться речовини, близькі до складу аспірину.
 Полуничний сік - справжній плямовивідник пігментних плям і веснянок. Нею можна відбілити шкіру. Також полуниця сприяє відбілюванню зубів.
 Чим яскравіший колір полуниці, тим більше в ній корисних речовин.
 Ягоди полуниці допомагають знизити рівень цукру в крові
 Полуниця здатна надавати позитивний вплив на пам'ять, покращує кровообіг і подачу кисню до м'язів. На думку вчених, речовина, яка міститься в полуниці захищає мозок від старіння, може бути використана навіть для лікування хвороби Альцгеймера.
 У 100 г полуниці - всього 30 ккал. При цьому ця ягода містить велику кількість заліза, йоду, вітаміну С, магнію, кальцію, фосфору, калію і фолієвої кислоти.
 Крім червоної, існує ще й біла полуниця. Вона з'явилася в середині 18 століття в результаті схрещування різних сортів дикої полуниці. Зараз цей вид загублений, а сучасна біла полуниця - гібрид червоної полуниці та ананаса. Зараз у світі існує більше трьохсот сортів полуниці.
 Найбільша ягода була зірвана в 1983 році в Ролкстоні, штат Кент, США. Її вага склала 231 грам. Правда, ягода не принесла задоволення власнику: вона виявилася водянистою і кислою на смак.
 У Новому Орлеані в ресторані «Arnaud's» можна спробувати найдорожчу страву з полуниці. Вона обійдеться в 1,4 мільйона доларів. Полуниця від «Arnaud's» подається з кремом і прикрашається листочками м'яти і кільцем з майже 5-каратним рожевим діамантом.
 У полуниці є мідь, яка стимулює вироблення колагену. Замість покупки дорогого крему, краще зробити маску з полуниці. Ефект буде той же, а на зекономлені гроші краще купити пару відер ягід.


Тож, скористаємось корисними якостями полуниці в її короткотривалий сезон! А ще на зиму можна наварити найсмачнішого полуничного варення! Смачного!

Смішний мультик «Полуниця для слимаків»




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 518 | Додав: estet | Теги: полуниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0