Головна » 2024 » Вересень » 16 » «Письменники і книги світу. Михайло Коцюбинський». Книжкова виставка до 160-річчя від дня народження



10:27
«Письменники і книги світу. Михайло Коцюбинський». Книжкова виставка до 160-річчя від дня народження
Михайла Михайловича Коцюбинського палко шанують на Вінниччині, в якій розпочався його життєвий шлях, та на Чернігівщині, яка стала місцем народження його найвідоміших творів.

Уявімо Чернігів кінця ХIХ — початку ХХ століть з одноповерховими дерев’яними будиночками, розташованими на тихих вуличках. І ось цими вуличками, переважно Сіверянською, що йде від Холодного Яру аж до Стрижня, вранці та ввечері проходив елегантний пан, влітку — в білому костюмі, з закрученими вгору вусиками, ховаючи лисину під вишуканим капелюхом, та ще й помахуючи тростинкою. Бува, ще й з квіткою у петлиці. Це Коцюбинський. Для обивателів Чернігова — працівник земської установи, для української літератури — відомий письменник…

Чернігівська обласна бібліотека для дітей у ювілейний 160-й рік від дня народження видатного земляка, твори якого й досі викликають захоплення, пропонує своїм читачам виставку, де представлені твори Михайла Коцюбинського та про Михайла Коцюбинського.

Для ґрунтовного дослідження життя і творчості, радимо прочитати присвячене Михайлу Коцюбинському періодичне видання «Усе для школи. Українська література 10 клас», збірник «Спогади про Михайла Коцюбинського», а також «Наукові записки» Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського, де автори мають на меті «відтворити ту гармонію, пошуковувачем якої все життя був видатний письменник». У науково-популярному виданні «І ката, і героя він любив…» літературознавець Ярослав Поліщук всебічно осмислює його життя і творчість, розкриває феномен письменника в контексті європейських літератур.

Для дітей, їх батьків та вчителів є літературно-художнє видання «Михайло Коцюбинський – дітям» видавництва «Апріорі» із серії книжкових смаколиків від класиків української літератури. Докладно про це чудове видання читайте у матеріалі «Я весь серед своїх героїв» Чернігівської обласної бібліотеки для дітей за посиланням http://surl.li/cmppzn

Також радимо переглянути на сайті бібліотеки презентацію «Залюблений у сонце і квіти». http://surl.li/rzfwfc

Це літературно-біографічний портрет Михайла Коцюбинського у рамках віртуального літературного проєкту «На іменини до письменника».

У фонді бібліотеки ви знайдете найвідоміші твори Коцюбинського. Завітайте!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 130 | Додав: estet | Теги: Коцюбинський М., книжкова виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0