Головна » 2020 » Червень » 4 » Підлітковий вік – час змін



15:29
Підлітковий вік – час змін
Ще вчора це було миле дитя, яке слухалося, вчилося, було активним…
А сьогодні – напівдоросла колючка, яка сама не розуміє, що з нею коїться.

Не існує єдиного рецепту спілкування батьків зі своїми дітьми у підлітковому віці. Підлітковий вік – це час змін. Досить часто батьки не в змозі дати раду проблемній поведінці своєї дитини. Підлітковий вік непросто пережити і дітям, і їхнім батькам. Можливий спосіб здолати проблеми цього віку – знати про них усе й бути до них готовими.

Пропонуємо декілька книжок, які допоможуть з гідністю ввійти у доросле життя вашій дитині.

Світлана Гринченко «Я підліток. Відверта розмова з батьками»

Ця книга — звернення підлітка до своїх батьків із запрошенням вивчити його внутрішній світ, спосіб думок, логіку вчинків. У книзі є пояснення, ЧОМУ підліток так поводиться, і запропоновано рекомендації батькам, ЯК їм вчинити і ЩО робити, щоб допомогти своїй дитині впоратися з труднощами дорослішання та віковими особливостями розвитку.

Мета книги — дати батькам можливість через розуміння та усвідомлення утвердитися в любові та відчутті близькості зі своїм цікавим підлітком.
Авторка книги — психолог-практик. Працює з дітьми, підлітками, дорослими, надаючи послуги індивідуальної та сімейної терапії.

Ілона Айнвольт «Читати заборонено. (Майже) таємний посібник»

Ця книжка про підлітків. Точніше, про те, що відбувається з тілом, коли воно «росте в усі боки», про нові відчуття, які виникають під час пубертату, про силу-силенну нових запитань, думок і проблем. А ще про те – і це надзвичайно важливо! – як говорити про все це відверто і як знаходити чесні відповіді на всі запитання.
Відео про книгу: https://www.youtube.com/watch?v=3ka8A1MoAaQ

Франсуаза Буше «Книжка, яка нарешті пояснить тобі геть усе про дівчаток і хлопчиків (більше жодних таємниць)»

Пристебніться, ми вирушаємо у веселий та цікавезний світ дорослішання!
Ця весела книжка налаштує дітей на дружню розмову про стать. Франсуаза Буше легко та з гумором розповідає всю правду про дорослішання та зміни, яких зазнає
організм. На прикладах авторка доводить, що кожне тіло — красиве і неповторне, тож не варто його соромитися. Вона допоможе дитині зрозуміти, що зовнішні та поведінкові метаморфози — це нормально і круто. Підкаже, як легко і просто подружитися з протилежною статтю, а також, що бути дівчинкою — не краще й не легше, ніж бути хлопчиком, і навпаки. Врешті-решт, ця дивовижна книжка допоможе дітям зібрати всі необхідні інгредієнти для порозуміння: рівність, повагу, згуртованість та спільні інтереси.

Розв`язанням проблем підліткового віку присвячене наступне відео:




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Психолог радить | Переглядів: 663 | Додав: estet | Теги: підлітки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0