Головна » 2020 » Травень » 27 » Підлітки і здорова їжа



11:09
Підлітки і здорова їжа
Підлітковий вік є часом величезних змін. Дитина росте і починає вибирати їжу самостійно, часто під впливом однолітків. Однак батьки все ще повинні подавати хороший приклад і готувати поживну їжу.

Ваш будинок забитий здоровими продуктами харчування. Ви приходите додому раніше, щоб не пропускати вечері з сім’єю. Ви говорите з вашим підлітком про здорове харчування. І тим не менше, дитина продовжує ігнорувати ваші авторитетні поради.

Якщо ви намагаєтесь строго контролювати харчування підлітка, то це може викликати тільки зворотній ефект. Підліток буде робити все навпаки хоча б тільки для того, щоб відстоювати свою незалежність і демонструвати свою дорослість. Підлітки знають, що вони не повинні пити газовані напої або їсти смажене. Але вони все одно продовжують це робити. Така їх натура.
Тим не менше надія є.

Звичайно, складно втриматися, проходячи повз маленькі кіоски, магазинчики, заходячи в супермаркети, щоб не купити щось в яскравій упаковці або ж в розмальованій пляшечці. Можливо, можна інколи себе побалувати. Але в міру і без надлишку! Щоб не нашкодити своєму здоров’ю, бо воно ще вам знадобиться протягом всього життя.

Що ж в даному випадку робити батькам?

 Перш за все - власний приклад. Почніть здорОво харчуватися ви, батьки! Три-чотири основні прийоми їжі в день, плюс здорові перекуси. Збільшіть кількість клітковини в їжі, зменшіть вживання солі. Уникайте газованих напоїв, нектарів, цукровмісних соків. Натомість нехай на столі постійно буде тарілка з овочами, фруктами, горіхами, родзинками, пляшка води. Готуючи їжу, не смажте, а запікайте, варіть, тушкуйте.

 Не приносьте додому їжу, яку не хочете, щоб їли ваші діти. Вчепіть на холодильник постер про Гарвардську тарілку. Що таке Гарвардська тарілка? Нагадаємо, що це керівництво для здорового та збалансованого харчування, подане у формі простої та зрозумілої інфографіки. Така картинка з поясненнями щоденно нагадуватиме підлітку про можливості правильної їжі.

 Покладіть на видному місці журнал, брошуру або книгу про здорове харчування – в ідеалі відкрийте там, де про підлітків. Узгоджуйте з підлітками меню, даючи кілька альтернатив в межах вашого вибору і можливостей. Приймайте їх зауваження і побажання там, де це можливо. Пропонуйте поживні здорові перекуси на видноті. Підлітки у всі часи їли те, що зручно взяти.

Здорового вам дорослішання!

Дізнатися ще:

https://medfond.com/porady/pidlitkovii-vik-i-zdorova-izha.html

Відео:

Тарілка здорового харчування



Гарвардська тарілка та піраміда харчування




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 495 | Додав: estet | Теги: підлітки, Здорове харчування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0