Головна » 2020 » Травень » 26 » Підлітки і перше кохання



12:47
Підлітки і перше кохання
У першого кохання є якийсь «гачок», який чіпляє людину, змушує її ідеалізувати це почуття, і проносити далі через все життя. До того ж, від нього не застрахований ніхто з нас. Подейкують, що одна з найвідоміших соціальних мереж виникла тільки тому, що її засновник мріяв зустріти перше кохання.

Ми розуміємо, який він складний – цей перехідний вік! Адже самі ми всі колись через нього проходили. Ще вчора ви були дітьми, а сьогодні – вже підлітки зі своїми поглядами на життя і … першим коханням.

Але складно зараз не тільки вам, складно зараз і вашим батькам. Ви ображаєтесь на них, дратуєтесь, страждаєте, соромитесь поділитися новими відчуттями. Вам здається, що вони не зможуть вас зрозуміти – а даремно.

Батьки – ваші найрідніші люди. Вам треба просто поставити себе на їх місце, навчитися довіряти їм і ділитися з ними своїми відчуттями. Вони вже мають свій досвід, і можуть бути вам корисними.

Отже, декілька лайфхаків, як вберегти довіру у стосунках батькам і підліткам.

 Поставтеся серйозно до ситуації. Підлітки дуже вразливі і кепкування або глузування з приводу своєї закоханості сприймають дуже болісно, тому не варто цього робити. Інакше вони знайдуть іншу авторитетну людину.

 Бажання підлітків оберігати свої інтимні стосунки і не ділитися подробицями з іншими людьми природнє і правильне. Тому батьки мають прийняти право дитини на власні таємниці та дати їй більше свободи. А підліткам треба зрозуміти, що батькам необхідно знати ім’я обранця (обраниці), його (її) вік і домашню адресу. Просто тому, що вони хвилюються за вас і несуть за вас відповідальність.

 Дозволяйте своїм дітям зустрічі та прогулянки. Побачення під місяцем і гуляння, тримаючись за руки, повинні бути в житті будь-якого підлітка. В свою чергу і підлітки повинні знати, що час їх побачень чітко обумовлений.

 Батьки мають допомогти дітям пережити перехідний вік. А перше кохання тільки додає плутанини в їхній свідомості.

 Підлітки будуть вдячні, якщо ви забудете про поради у повчальному тоні та про поради, що нагадують накази. Прийшов час розмовляти з дитиною на рівних, як з другом.

 Хотілося б і підліткам нагадати, що перше кохання – це прекрасно, але не варто забувати і про навчання, і про хобі, які якось так самі собою відходять на другий план, а інколи й взагалі ігноруються.

Тільки разом ви зможете легше пережити всі злети та падіння першого кохання. Успіхів вам!

Читайте більше:

http://www.hopeandhomes.org.ua/blog/1039-2/

Книги про перше кохання і не тільки:

Анна Гресь. Як пригорнути кактус? Книга для батьків, які хочуть зрозуміти своїх підлітків
https://www.yakaboo.ua/jak-prigornuti-kaktus-kniga-dlja-bat-kiv-jaki-hochut-zrozumiti-svoih-pidlitkiv-1825058.html (уривок)

Валентин Чемерис. Вітька + Галя, або Повість про перше кохання
https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=3124 (повністю)

Джаклін Вілсон. Дівчата закохані
http://www.bohdan books.com/userfiles/file/books/lib_file_826469434.pdf (уривок) " target="_blank">http://www.bohdan books.com/userfiles/file/books/lib_file_826469434.pdf (уривок)

Надя Біла. Крута компанія
https://academia-pc.com.ua/product/kruta-kompaniya-povist-vc-akademiya (уривок)

Ольга Купріян. Солоні поцілунки
https://www.yakaboo.ua/soloni-pocilunki.html#media_popup_fragment (уривок)

Підбірка книг для підлітків про кохання від нашої бібліотеки:
http://ostrovskogo.com.ua/news/pravo_na_doroslist_knigi_dlja_pidlitkiv_pro_kokhannja/2020-04-09-1282




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 480 | Додав: estet | Теги: підлітки, кохання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0