Головна » 2013 » Лютий » 21 » Переможці ІІІ обласного конкурсу дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України» визначені



16:33
Переможці ІІІ обласного конкурсу дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України» визначені
Підбиті підсумки ІІІ обласного конкурсу дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України», що проводять чернігівські письменники разом з обласною бібліотекою для дітей ім.М.Островського та дитячими бібліотеками області.
З усіх куточків Чернігівщини, міст і сіл надійшло понад 240 творчих робіт – віршів, казок, оповідань, ессе, байок. Дітей цікавлять різні теми : дивовижний навколишній світ з його неповторністю, природою, загадками, це і вірні друзі, а найперший друг – мама, і мова рідна, і улюблені свята, і історія, і рідний край – і все це наша рідна Україна, наше життя в його розмаїтті.
Особливо активну участь в конкурсі взяли діти з Ічнянського,
Н.-Сіверського, Бахмацького, Бобровицького, Борзнянського, Козелецького, Коропського районів. Є твори по-дитячому наївні, ще не завжди відчувається майстерність, а деякі твори хвилюють зовсім дорослими проблемами.

Журі було доволі складно визначити абсолютних переможців.
І місце в номінації «Поезія» в молодшій групі заслужено присуджено Власюку Володимиру з Н.-Сіверського району за серйозний вірш «Пам’яті Шевченка» та Слюсар Софії з м.Чернігова (ліцей №32) за ліричні вірші-мініатюри «Фіалки» і «Зустріч».
ІІ місце поділили Гурин Катерина з Бахмача за світлу весняну замальовку «Додому повертаються лелеки» та Матвієнко Ксенія з Ічні за задумливий вірш «Вечір».
Дві пори року, зима й літо, зустрілися у віршах «Весела гра у сніжки» Тимощенко Валерії із м.Щорса та «Струмок» Мотчаної Насті із Сосниці і подарували авторкам ІІІ місце.
В номінації «Проза» за тепле оповідання-роздум «Я - ічняночка»
І місце присуджене Матвієнко Ксенії з Ічні.
ІІ місце за дивовижно світле оповідання «Равлик» журі визначило для Федосенко Ангеліни з Козельця.
А треті місця розділили Віка Васильєва з Ніжина за оповідання «Бджоли - рятівники» та Пурига Валентина з Н.-Сіверська за оповідання «Риболовля».

В старшій групі в номінації «Проза» найбільше враження справляє невеличке оповідання «Бабусині мандарини» Шульги Олени з с.Хотин Носівського району з великим філософським підтекстом.

«Оповідання з мого життя «Чия мама найкраща?» - так назвав свій щемливий твір Прилипко Олександр з м. Козельця, що отримав ІІ місце.
ІІ місце також отримала Висоцька Лілія з с.Жернівка Коропського району за невеличке оповідання «Невигадане диво».

Оповідання «Сльоза самотності» Куксенко Марини з Ічні, що присвячене темі батьків і дітей, вибороло ІІІ місце.
В номінації «Поезія» один з найяскравіших віршів «Моя Україна» Висоцької Лілії із с.Жернівка Коропського району І місце поділив з віршем Коваленко Людмили із с.Чайкіно Н.-Сіверського району «Вогник пам’яті не згасне», присвячений трагічним подіям Голодомору 1932-1933рр. в Україні.

На ІІ місці – філософські роздуми про життя у поезії «Жарко… Машини пливуть» Чуйко Марії із с.Величківка Менського району.

А ІІІ місце поділили зовсім різні несхожі твори : ліричний вірш «Вечір» Бордонос Жанни з с.Ядути Борзнянського району і сценарій справжньої вистави «Казка про жовтого лелеку» Власенко Богдана із с.Подище Прилуцького району.
Твори юних авторів, що посіли І-ІІІ місця друкуватимуться у збірці «Хай весь світ дивують нині діти неньки України» (3-й випуск) восени 2013р. з ілюстраціями юних художників з м.Чернігова та Бобровиці.

Твори юних літераторів, що визначені 4-6 місцями як заохочення відзначатимуться призами, розміщуватимуться на сайті бібліотеки.
Вітаємо всіх переможців і активних учасників, їхніх батьків, наставників ! Бажаємо нових перемог!

Ми дуже вдячні обласній адміністрації, спонсорам, що знаходять можливість підтримувати паростки дитячої творчості. Адже молоді таланти нам всім треба знаходити, підтримувати, плекати завжди і не тільки в рік дитячої творчості. Адже діти - наше майбутнє.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Хай весь світ дивують нині діти неньки України | Переглядів: 3113 | Додав: Майшев | Теги: результати конкурсу, Конкурс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0