Головна » 2014 » Листопад » 4 » Пам’ятка юному читачеві «Зачарований рицар добра і гармонії»



13:03
Пам’ятка юному читачеві «Зачарований рицар добра і гармонії»
Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського продовжує видання пам’яток серії «Письменники Чернігівщини – дітям». Днями побачила світ чергова пам’ятка «Зачарований рицар добра і гармонії», присвячена 120 –річчю від дня народження Олександра Петровича Довженка.
Уродженець землі Чернігівської, видатний майстер і маляр слова, кінорежисер і саме головне патріот своєї Батьківщини, Олександр Довженко вписав в історію культури України свій літопис. Олександр Петрович – дійсно нерозкрита таємниця для сучасників. Його життя, творчість, любов – все показують на те, яку неординарну особистість дала світові чернігівська земля.
Пам’ятка, що побачила світ, окрім творчої та особистої біографії, надає нашим читачам і інформаційний список літератури про великого митця.
Починаючи з 2003 року, Чернігівська обласна бібліотека для дітей в рамках видавничого проекту «Письменники Чернігівщини – дітям» видала 22 пам’ятки цієї серії. Читачі бібліотеки ознайомилися з життям і творчістю Алли Сокол та Олени Конечної, Людмили Ульяницької, Євгена Гуцала, Сергія Дзюби, Анатолія Рибакова та багатьох інших наших видатних земляків. Цього року, в рамках святкування 150-річчя Михайла Коцюбинського та 120-річчя Олександра Довженка бібліотека видала матеріали, що розповідають про двох стовпів української культури. Їхня творчість залишається актуальною і сьогодні, а «Щоденники» Олександра Довженка – це можна сказати, його пророцтво щодо сучасних подій в Україні.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1498 | Додав: estet | Теги: Довженко Олександр, краєзнавчий дайджест | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet