Головна » 2023 » Листопад » 24 » Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну



11:14
Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну
Традиційно, кожної четвертої суботи листопада, вшановуємо пам’ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада. Голодомор 1932-1933 років став наслідком поразки Української революції 1917-1921 років та окупації країни більшовиками.

Цього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодомору в умовах повномасштабної російської агресії. Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який і не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність. Десятки населених пунктів стерті з лиця землі, тисячі українців стали жертвами обстрілів і бомбардувань, були закатовані й розстріляні. Нині українські воїни, які зупинили навалу і звільнили від ворога безліч населених пунктів, не лише захищають територіальну цілісність і суверенітет України, але і нашу ідентичність, право бути господарями на своїй землі, шанувати власну мову, історію, культуру, героїв.

До Дня пам’яті жертв Голодомору Український інститут національної пам’яті ініціює акцію «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну».
Закликаємо вас зігріти своїм теплом і підтримати тих, хто зараз протистоїть ворогу на передовій. Задонатити знайомим волонтерам на такі необхідні зараз бійцям амуніцію, техніку та інвентар. Допомогти з плетінням маскувальних сіток чи виготовленням окопних свічок. Передати захисникам листи і малюнки, смаколики, сувеніри-обереги, необхідні речі.

Нехай наша пам’ять буде дієвою! Символом акції стала окопна свічка, адже живий вогонь – це пам'ять, це тепло, це надія. Надія на те, що нам вистачить сил вистояти та перемогти.

У День пам’яті жертв Голодомору о 16:00 за київським часом запаліть свічку пам'яті за вбитими голодом. Передайте тепло, станьте поряд із тим, хто нині бореться, аби більше цього ніколи не сталось.

Український інститут національної пам’яті розробив візуальні матеріали:

Відеоролик до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років «Запали свічку пам'яті – поділись теплом з захисником».


Відеоролик «Ти приніс мені яблуко?».


Відеоролик «Запали свічку пам’яті! Не залишай цього дня своє вікно порожнім»


Ще більше матеріалів про Голодомор:
https://uinp.gov.ua/aktualni-temy/materialy-pro-golodomor-1932-1933
https://holodomormuseum.org.ua/

Колектив Чернігівської обласної бібліотеки для дітей долучається до акції «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 170 | Додав: estet | Теги: свічка пам'яті, голодомор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0