Головна » 2024 » Травень » 8 » «Пам’ятаємо. Перемагаємо!» Зустріч з істориком до Дня пам’яті та перемоги



11:36
«Пам’ятаємо. Перемагаємо!» Зустріч з істориком до Дня пам’яті та перемоги
8 травня Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом і хто загинув або постраждав від бойових дій та окупації в часи Другої світової війни. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони людських бід, які тривали роками. Цю пам’ятну дату українці зустрічають в умовах сучасної повномасштабної війни росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової.

Чому нині, у наш час, важливо не тільки зберегти пам’ять про ті події, а й відтворити правду та історичну справедливість, - дізнавалися в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей. Старшокласники ліцею № 22 зустрілися з відомим істориком, представником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Бутком.

Роль українців у перемозі в Другій світовій війні – ключова тема, яку розкрив історик, доповнюючи цікаву розповідь невідомими фактами, розвінчуючи міфи і наративи російської пропаганди, відкриваючи спільність між нацизмом і рашизмом, проводячи паралелі між сучасним і минулим.

День пам’яті і перемоги – це не свято, бо людство (в тому числі й Україна) заплатило величезною кількістю життів. Український народ хоч і переміг нацизм, але не виграв у тій війні, опинившись під окупацією російсько-комуністичного режиму. І до сьогодні Україна бореться за свою незалежність. Історик наголошував, що вільними ми можемо бути тільки у власній державі, коли ми є господарями своєї долі і самі визначаємо напрямок розвитку своєї країни.

Українці зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на побудову більш тривкого миру і створення нової, справедливішої, світової системи безпеки. Умовою для цього є перемога над росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії російського імперіалізму проти будь-кого на планеті. Сьогодні в умовах агресії єдиний шлях відновлення – перемогти загарбника.

Для більш глибокого вивчення і розуміння теми, пропонуємо переглянути презентацію Сергія Володимировича Бутка «Роль українців у перемозі в Другій світовій війні», яку бібліотекарі та вчителі можуть використати для своїх заходів.

Дякуємо Сергію Володимировичу і запрошуємо всіх охочих відвідувати заходи в рамках пізнавального проєкту «Цікава історія з бібліотекою».





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 89 | Додав: estet | Теги: День пам'яті і примирення, Бутко С., зустріч з істориком | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0