Головна » 2020 » Вересень » 2 » Одна війна – різні долі. 75-річчю закінчення Другої світової війни присвячується



15:06
Одна війна – різні долі. 75-річчю закінчення Другої світової війни присвячується
Війна… Вона розділила цілі родини, позбавила життів, скалічила людські долі. Знати і пам’ятати - це важливо в будь-який час. Навіть через багато десятиліть з’являються нові деталі, спогади, свідчення.

До вашої уваги – книга Вахтанга Кіпіані «Друга світова. Непридумані історії».

Зараз за офіційними даними в Україні проживає близько 450 тисяч ветеранів Другої світової війни. Пам’ять про події, яким саме сьогодні виповнюється 75 років, поступово відходять в історію разом з першоджерелами.

Вахтанг Кіпіані, головний редактор сайту «Історична правда», зробив спробу зафіксувати спогади тих, хто пам’ятає часи Другої світової війни. Ще 2010 року він та його колеги звернулися до своїх читачів з закликом записати та вислати історії своїх родичів, які її пережили.

Книга «Друга світова війна. Непридумані історії» не підміняє собою підручники. Це не альтернативна історія або інше викладення відомих подій. Це – особисті спогади тих, хто цю війну пережив.

Дуже часто, особливо в радянській історіографії, спогади простих людей не бралися до уваги. В друк попадали тільки мемуари полководців і маршалів, а сама історія війни сприймалася через масштабні події за участі не людей, а полків, корпусів, армій.

Книга, упорядником якої став Кіпіані, надає людського виміру Другій світовій війні. Цінність її в тому, що історії, які увійшли до книги, розповідають про війну чесно, без прикрас, без політичних уподобань.

І це історії не тільки тих, хто служив (до речі, в різних арміях), але й тих, кого було депортовано, вивезено на примусові роботи. Долі чоловіків і жінок, що назавжди лишилися молодими.

В цій книзі 35 історій, які розповідають, зокрема, відомі люди. Наприклад, Олег Покальчук та Марія Матіос. Але авторство не має ніякого значення. Головне – прості людські спогади, які допомагають зрозуміти не тільки Другу світову, але й нинішню війну.

Одна війна – різні долі.
Книга є в фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.


Читати уривок з книги:
https://www.yakaboo.ua/druga-svitova-nepridumani-istorii-ne-nasha-zhiva-insha.html#media_popup_fragment

Відео: «Презентація книги "Друга світова. Непридумані історії”»




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Цікава історія з бібліотекою | Переглядів: 572 | Додав: estet | Теги: Кіпіані В., Друга світова війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0