Головна » 2023 » Червень » 22 » Обласна школа професійного розвитку «Суч@сний бібліотекар»: краєзнавча діяльність дитячої книгозбірні: виклики сьогодення



16:31
Обласна школа професійного розвитку «Суч@сний бібліотекар»: краєзнавча діяльність дитячої книгозбірні: виклики сьогодення
На базі Чернігівської обласної бібліотеки для дітей відбулося заняття обласної OF/ONлайн школи професійного розвитку «Суч@сний бібліотекар» на тему: «Краєзнавча діяльність дитячої книгозбірні: виклики сьогодення» для працівників відділів обслуговування учнів 5-9 класів дитячих публічних бібліотек Чернігівщини.

Директорка бібліотеки Тамара Клюй привітала присутніх і зазначила важливу роль краєзнавчої роботи в бібліотеках для дітей в сьогоднішніх реаліях.

Лариса Юда, кандидат педагогічних наук доцент кафедри історії України, археології та краєзнавства НУ «Чернігівський колегіум» імені Т. Г.Шевченка виступила з доповіддю «Краєзнавчо-туристичні аспекти діяльності сучасної дитячої бібліотеки», в якій детально окреслила форми краєзнавчо-туристичної роботи бібліотек. Познайомила слухачів з інтерактивними іграми, інноваційними проєктами НІІ ім. О. М. Лазаревського, обласними акціями, які зацікавили всіх присутніх.

Олена Волченко, завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом, у своєму виступі «Популяризація краєзнавства в бібліотеках для дітей: виклики сьогодення» наголосила на місії дитячих бібліотек у виховання патріотизму, формуванні почуття любові до свого краю та рідної мови засобами краєзнавства. Проведена презентація книжково-ілюстративної краєзнавчої виставки «Видатні педагоги і Чернігівщина».

Оксана Трухан, завідувачка відділу обслуговування учнів 5-9 класів, ознайомила присутніх з сучасними бібліотечними проєктами з краєзнавства для користувачів дітей з досвіду роботи обласної бібліотеки для дітей, запросила всіх бажаючих доєднатися до участі у новому проєкті Чернігівської обласної бібліотеки для дітей «ПЕРЕЖИТЕ. Спогади про життя під час війни».

Наталія Шеша, завідувачка відділу методології бібліотечної роботи з дітьми, розповіла про підсумки регіонального соціологічного дослідження «Сучасний стан краєзнавчої діяльності спеціалізованих бібліотек для дітей», організованого Національною бібліотекою України для дітей.

Любов Скуратовська, бібліотекар відділу мистецтв, підготувала онлайн-презентацію «Мистецьке краєзнавство як дієвий засіб художньо-естетичного виховання користувачів-дітей». Як привернути увагу користувачів до особливостей та найбільш цікавих фактів з мистецтва, культури та звичаєвості нашої Чернігово-Сіверської землі, як зберегти безцінні надбання для наступних поколінь - можна дізнатися, ознайомившись з досвідом роботи відділу мистецтв обласної бібліотеки для дітей.

Про партнерську діяльність дитячої бібліотеки у краєзнавчій роботі розповіла Євгенія Гнатів, завідувачка Прилуцькою міською бібліотекою для дітей ім. Павла Білецького-Носенка. Тетяна Білецька, завідувачка Бахмацькою міською бібліотекою-філією для дітей поділилась власним досвідом роботи у формуванні духовності користувачів-дітей.
Заняття було насиченим і плідним , отримана інформація – цікавою і корисною для роботи з нашим головним читачем – дитиною.





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 112 | Додав: estet | Теги: Семінар, краєзнавство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0