Головна » 2014 » Листопад » 24 » Нові випуски краєзнавчої дайджест-серії «Роде красний, роде наш прекрасний»



18:16
Нові випуски краєзнавчої дайджест-серії «Роде красний, роде наш прекрасний»
Які з нас люди?
Та дарма!
Ми не лукавили з тобою,
Ми просто йшли,
У нас нема
Зерна неправди за собою.
Тарас Шевченко


Чернігівська обласна бібліотека для дітей продовжує випуск краєзнавчої дайджест-серії «Роде красний, роде наш прекрасний». Побачили світ 23 та 24 випуски даного видання.
Цього року увагу читачів привертаємо до талановитого винахідника, конструктора Якова Рощепія. Яків Рощепій - винахідник автоматичної зброї, самохідного зернового комбайна, зерноочисної та переробної техніки, вітрових електростанцій. Але нелегка доля випала винахіднику, неправда все життя переслідувала його.
Вочевидь, талановитий Яків Рощепій не вмів жити в суспільстві, де нерідко неправда й кривда брали верх над правдою і справедливістю. І не він один обкрадений пройдисвітами від науки і влади.
Його життя – це терниста дорога борця-подвижника. І він пройшов нею гідно, не зрадивши свого покликання, залишившись самим собою.
Герой другого дайджесту – наш сучасник – Анатолій Шкурко, один із найвідоміших чернігівських художників. Цього року він відзначив своє 90-річчя. Творчий шлях художника – шлях пошуків, викликів, величезної праці над собою. За весь творчий період твори художника, починаючи з 1954 року, експонувалися більше як на 25-ти всесоюзних і республіканських виставках. Його картини зберігаються в багатьох музеях України, частина осіла в приватних колекціях.
Сьогодні Анатолій Никифорович, не дивлячись на роки, у розквіті духовних і творчих сил, нових задумів.
А ми запрошуємо наших читачів до нашого сайту (розділ Каталог файлів), де вони мають змогу ознайомитися більш повно із життям і діяльністю багатьох видатних людей Чернігівщини, багато із яких, на жаль, більше відомі за межами України, і навпаки незнані у себе на Батьківщини.
Взагалі, розпочинаючи цей видавничий проект, ми насамперед ставили перед собою завдання розказати дітям саме про тих талановитих людей, які прославили нашу країну, але мало відомі в самій Україні.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1325 | Додав: estet | Теги: Рощепій Я, Шкурко А. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet