Головна » 2020 » Червень » 25 » Ні наркотикам! 26 червня – Міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу.



15:50
Ні наркотикам! 26 червня – Міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу.
Підлітки інколи розглядають наркотики як спосіб зняти напругу, розслабитися на вечірці, розважитися або поліпшити самопочуття через стрес, який можуть викликати розлучення батьків чи цькування в школі, невдалі стосунки. Утім, не обов'язково лише негативні обставини і "погана" компанія спонукають спробувати наркотики, але й звичайна цікавість, упевненість підлітка в тому, що він може тримати споживання під контролем, а від одного разу нічого не буде.

Наркоманія розвивається стрімко. Важко заздалегідь передбачити, коли виникне залежність людини від наркотику. Часто досить 1-2 вживань, щоб з’явилася нездолана потреба повторити.

Наркоманія поширюється за законами епідемії: хворий на наркоманію втягує в свої тенета все нові і нові жертви. Ті, хто вживають наркотики, без них вже обійтись не зможуть, і дози їх з кожним днем все збільшуються. Наркозалежний стає рабом цієї пагубної звички.

! Вживання наркотиків не просто шкодить здоров’ю людини, а й знищує, вбиває його.
! Середня тривалість життя людини після початку регулярного прийому наркотиків становить 7 років.
! Наркозалежні рідко доживають до 30-річного віку. Майже половина з них кінчає життя самогубством, у решти смерть настає на тлі недоумства, фізичного виснаження та тяжких хвороб.
! Наркоманія калічить особистість, змінює характер людини. Наркомани стають егоїстами, у них формується байдужість, підозрілість, брехливість, емоційна нестійкість.
! Погіршується пам’ять, розумові здібності деградують до слабоумства.
! Наркомани сприймають оточення і своїх рідних як потенційних ворогів.
! Навіть нетривале вживання наркотиків юнаком або дівчиною в 100% випадків відображається на здоров’ї їхніх майбутніх дітей. Без вини покарані, з’являються на світ діти з різними формами недоумства, хворі на епілепсію, шизофренію та інші тяжкі хвороби.
! Наркомани сприяють поширенню СНІДу.
! Кожен наркоман – це потенційний поширювач «інфекції» – залежності від наркотиків, що робить його соціально небезпечним.
! Гостре бажання роздобути гроші штовхає їх на злочини.
! За викрадання, перевезення, зберігання і збут наркотиків можна отримати від 6 до 10 років позбавлення волі.


Наркозалежні – це люди без майбутнього.

Юнаки і дівчата, подумайте над тим, що вас чекає, якщо ви будете вживати наркотики. Зробіть одне-єдине зусилля – не піддайтеся спокусі!
Скажіть категоричне «ні» добровільному безумству.
Здоров’я, радість життя і щастя у ваших руках!

Відео:

«Ні наркотикам!»:


«Скажи наркотикам ні!»




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 453 | Додав: estet | Теги: наркоманія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0