Головна » 2013 » Вересень » 6 » «Навіщо нині грамотність людині»



18:06
«Навіщо нині грамотність людині»
У вересні відзначається незвичайне свято, яке увійшло до вітчизняного календаря не так давно – Міжнародний день грамотності, який ЮНЕСКО відзначає з 1966 року. Традиція щорічно відзначати свято започаткована в Тегерані у вересні 1965 року.

Як поширювалась грамотність у світі у давні часи? Які існують методи оцінки грамотності? Чи цікаво сьогодні дітям і підліткам перейматися цією проблемою? Які існують фактори, що сприяють поширенню грамотності? Про стан грамотності у світі і в Україні сьогодні…

Про все це і багато іншого йшла мова під час години-роздуму «Навіщо нині грамотність людині», що відбулася в бібліотеці, в якій взяли участь студенти другого курсу Чернігівського технікуму транспорту і комп’ютерних технологій.
Чи всі знають, що сьогодні близько 1 млрд. дорослих є неосвіченими, а понад 100 мільйонів дітей не ходять до школи? Що більшість неосвіченого населення нашої планети – жінки?

Студенти жваво включилися у творчу дискусію, розмірковуючи : «Що означає бути грамотним сьогодні?», «Чи належить грамотність в Інтернеті до категорії пріоритетів?», «Чому – «писати неграмотно – модно», «Чи легко бути грамотним в Україні?»
Емоційне забарвлення дискусії підсилила слайд-презентація. А далі юні студенти познайомилися з бібліотекою та найцікавішими паперовими книгами, що є в бібліотеці (як сучасними, так і стародавніми). З’ясувалося, що навіть в наш час можна здивувати справжніх знавців комп’ютерів гарними книгами!
Зустріч з книгою і бібліотекою пройшла в атмосфері зацікавленості, взаємної поваги і бажанні дізнатися щось нового, адже бібліотека - це саме та структура, яка за допомогою книги несе грамотність у світ.

Лариса Казакова,
головний бібліограф
ОДБ ім. Островського





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1845 | Додав: estet | Теги: день грамотності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0