Головна » 2014 » Листопад » 25 » Навчайся разом з нами робити оригамі !



11:32
Навчайся разом з нами робити оригамі !
Відділ мистецтв нашої бібліотеки пропонує всім ознайомитися з новою цікавою книжковою виставкою із серії "Фантазія + майстерність". Цього разу на виставці представлені найкращі книжки-помічниці у виготовленні оригамі, пап'є-маше, витинанок, аплікації та квілінгу. Тут також можно роздивитися і готові поробки. А проведений бібліотекарями невеличкий майстер-клас саме з оригамі неабияк зацікавив читачів, які завітали на презентацію виставки.
Ми звикли до класичних видів мистецтва: живопис, музика, театр, архітектура, танець, фотографія, література… Це вічні, безцінні загадки культури, що творяться поєднанням нот, слів, глини, людської фантазії, пластичності рухів і навіть … паперу! Уявляєте, із такого звичайного, на перший погляд, примітивного матеріалу теж можна творити справжнє мистецтво. А зветься воно оригамі.
Саме слово японського походження і складається з двох слів: «ори» – «папір» і «камі» – «складання». Ви, мабуть, вже здогадалися, де з’явилися перші майстри оригамі? Ну, звичайно ж, у Японії. Можна сказати, що для кожного японця опанування мистецтвом оригамі – це обов’язок, неписане правило. Такий досвід передається з покоління в покоління у кожній родині.
Сьогодні оригамі це мистецьке явище, актуальне для всього світу. Ми пропоную і вам, друзі, освоїти основи цього мистецтва, скориставшись порадами мудрих книг та виготовивши деякі, не дуже складні фігурки. Успіхів вам і безмежного натхнення!







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1124 | Додав: estet | Теги: бібліотека ім. М.Островського, квілінг, аплікація, ВИТИНАНКИ, пап'є-маше, оригамі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet