Головна » 2020 » Квітень » 10 » Найменша Конституція України



18:19
Найменша Конституція України
Чернігівська обласна бібліотека для дітей завершує серію, присвячену 310-річчю першій Конституції України Пилипа Орлика, оглядом нашої сучасної Конституції дуже незвичного формату.
Чи можете ви уявити книгу розміром 2 на 3 сантиметри, вагою 15 грамів?
А художник-графік Ігор Степанов створив такий найменший примірник Конституції України, що налічує 160 сторінок, з літерами, розмірами в один міліметр. Найменша Конституція була презентована в музеї книги та друкарства в Києві.
Почитати наймініатюрнішу конституцію України можна і без окулярів.
А от для її написання автор використовував спеціально розроблені для цього окуляри.
Щоб і промальовувати кожну букву авторським шрифтом, і не дати фарбі розпливтися, використовувалися унікальні інструменти: мініатюрне перо зі спеціальної сталі, фінський папір і спеціальна індійська туш.
«Основу сорочки становить спеціальна вставочка, а обкладинка - це натуральна шкіра, тиснення, дуже теж складна і дрібна робота», – говорить художник.
На титульній сторінці унікального екземпляра мальований золотом герб, на інших – десята частина всього основного закону України. Однак автори проекту переконані, що цього достатньо для того, щоб ознайомитися з основними правами та обов’язками громадян України.
«Людина, яка побачить цю Конституцію в музеї, звісно, не вивчить основний закон, але в неї з’явиться можливість і бажання почитати її в оригінальному форматі», – вважає Владислав Новаковський, автор ідеї, юрист.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 527 | Додав: estet | Теги: конституція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0