Головна » 2020 » Червень » 30 » Найцікавіше про найвідоміших. Антуан де Сент-Екзюпері



16:02
Найцікавіше про найвідоміших. Антуан де Сент-Екзюпері
29 червня минуло 120 років від дня народження відомого французького письменника Антуана де Сент-Экзюпері, автора знаменитої історії про маленького принца.
Пропонуємо вам цікаві факти з життя письменника.

 Антуан де Сент-Екзюпері походив із старовинного роду перигорських дворян.
 Вперше в небі Екзюпері опинився в 12-річному віці і, зрозуміло, в якості пасажира, а не льотчика. Саме після цього польоту хлопчик загорівся бажанням стати пілотом.
 У дитинстві майбутній письменник намагався створити літальний апарат зі старого велосипеда, дроту та різного мотлоху.
 Перший твір Антуана де Сент-Екзюпері називався «Льотчик».
 Купивши власний літак, Екзюпері вирішив відправитися на ньому з Франції до В’єтнаму і тим самим здійснити свою давню мрію. Під час польоту він зазнав аварії над пустелею, однак йому вдалося вижити. За щасливим збігом обставин його помітили місцеві бедуїни, які напоїли і нагодували француза.
 Ті, кому вдавалося спілкуватися з Екзюпері, помічали, що він зовсім не вмів брехати. Коли він намагався сказати неправду, його обличчя починало червоніти, а мова ставала уривчастою.
 За своє життя Екзюпері 15 разів зазнавав аварії, перебуваючи за штурвалом літака.
 Письменник є автором патентів з поліпшення кількох авіаційних приладів.
 На фронт Екзюпері пішов добровольцем. За час війни він здійснив багато бойових і розвідувальних вильотів.
 У 1930 р. письменник отримав премію Феміна за роман «Нічний політ». У 1939 р. був удостоєний двох нагород: Гран-Прі Французької Академії за книгу «Планета людей» та Національну книжкову премію США за твір «Вітер, пісок і зірки». У тому ж році він був нагороджений Військовим Хрестом Французької Республіки.
 Найвідоміші твори Екзюпері – «Планета людей», «Південний поштовий», «Військовий льотчик», «Нічний політ», «Цитадель» і, звичайно ж «Маленький Принц».
 Книга «Маленький принц» була написана у 1942 р. в Нью-Йорку незадовго до його смерті. До цього він не писав дитячих книг.

Книга є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Про книгу читайте тут:
https://eurowinlib.blogspot.com/2020/06/15_30.html

Починаючи з 1943 р. продано більше 140 млн. примірників книги. Невід'ємною частиною казки є акварельні ілюстрації, що зробив сам Екзюпері. Без них казку не публікують, оскільки вони надзвичайно важливі для розповіді.

 Знаменитий письменник і льотчик загинув у липні 1944 р.. Уламки його літака були виявлені лише в 2000 р. У кінці минулого століття неподалік від Марселя був знайдений браслет Сент-Екзюпері.
 У 2008 р. колишній німецький пілот Люфтваффе, Хорст Рипперт, заявив, що це він збив Екзюпері. 86-річний пілот сказав, що просто не знав, хто перебував за штурвалом ворожого літака. Німець зізнався, що був великим шанувальником французького письменника.

Письменники залишаються жити в героях своїх книг. Маленький принц - Екзюпері - живе тепер на своїй планеті. Вирощує і плекає троянду, вільно літає на інші планети і час від часу з'являється на Землі, щоб перевірити чи не забули люди, що всі ми відповідаємо за тих, кого приручили.

Відео:

Мрійник, якого згубило небо, Одна історія




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 2664 | Додав: estet | Теги: Антуан де Сент-Екзюпері | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0