Головна » 2024 » Вересень » 6 » Національний тиждень читання. Виставка книг нонфікшн «Читай про все на світі»



11:58
Національний тиждень читання. Виставка книг нонфікшн «Читай про все на світі»
В рамках тематичної інформаційно-просвітницької акції національного тижня читання літератури нонфікшн, організованого Українським інститутом книги, яка триває з 2 по 8 вересня 2024 року, в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відкрилась виставка книжок у жанрі нонфікшн «Читай про все на світі».

Гасло цього тижня читання – «З історії незакінченої війни». Це назва книги есеїв Юрія Шевельова, мовознавця, літературного критика, автора мемуарів про українське ХХ століття.

Головне завдання літератури нонфікшн – достовірно розкрити якусь частинку нашого життя. І зробити це так, щоб читачі і зрозуміли прочитане, і при цьому не нудьгували читаючи.

Ось, здавалося б, яка нудота – вивчати біографії письменників, діячів, науковців. Тільки не з книгами «Шевченко, Франко, Сковорода, Шептицький, Антонич від А до Я»! Це нереально гарні та змістовні книги. Радимо також біографічні серії «Видатні особистості» та «Видатні українці».

Хочете знати історію і народні традиції України та ще при цьому роздивлятися комікси та грати в ігри – читайте книги братів Капранових «Мальована історія Незалежності України» та «Веселих свят».

А ще пізнавальні видання покликані допомогти зрозуміти, що відбувається навколо, спонукати до самоосвіти, без якої сучасній людині не досягти успіху. Хороша книжка нонфікшн може пояснити абстрактну математику, складну хімію, заплутану історію та взагалі розповісти про все на світі ну дуже зрозуміло і надзвичайно цікаво!

До нонфікшн ми також відносимо і деяку художню літературу, проте є важлива особливість – розказані тут історії засновані на реальних подіях.

Ось книга Катерини Міхаліциної «Квіти біля Четвертого».

Прабабця розповідає онучці свою щемку історію про назавжди покинуту хату у квітучому поліському селі. Через розповідь старенької жінки, яка збирає трави, що пахнуть рідними краями й береже спогади, тут показана Чорнобильська катастрофа, що сталася в Україні 38 років тому.

Як найкраще дітям розповісти про Крим, який втратили депортовані кримські татари?

Звісно через розповідь хлопчика, у якого були родина, дім, дитячі пригоди. Та одного дня усе це змітає Друга світова війна, а потім ще й страшна депортація. Книга Наталії Смирнової «Крим Керіма» розповідає про тяжкі втрати і випробування, а ще як віднайти сенс, силу жити і віру в людей.

Запрошуємо знайти свою книгу на виставці літератури нон-фікшн «Читай про все на світі» на абонементі відділу обслуговування учнів 5-9 класів у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей! Єднаймося навколо книги і читання!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 26 | Додав: estet | Теги: нон-фикшн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0