Головна » 2021 » Січень » 28 » «На варті твого життя» (професія – лікар). Калейдоскоп профорієнтаційних ідей «Обирай своє майбутнє»



15:12
«На варті твого життя» (професія – лікар). Калейдоскоп профорієнтаційних ідей «Обирай своє майбутнє»
Професія медика – найгуманніша, адже вона покликана стояти на варті людського життя. Саме медики дарують здоров’я людям, рятують від найрізноманітніших хвороб. Тому образ медика в уяві багатьох людей пов’язаний з надією і захистом. Кажуть, що лікар – це посередник між людиною і Богом. Дійсно, у багатьох ситуаціях медпрацівник є останньою рятівною інстанцією для хворого.

Клятва Гіппократа спонукає людей у білих халатах перебороти всі емоції й особисті негаразди, щоб виконати свій обов’язок. Лікар часто лікує не лише тіло, а й душу людини, вселяючи в її серце віру та надію. І це не можуть не цінувати ті, кому медики дарують радість одужання чи поліпшують якість здоров’я і життя.

Вміння знаходити правильний підхід до людей – талант, який є не у кожного. Володіння такими навичками часто допомагає в роботі, особливо лікарям.

Дмитро Вікторович Мясніков – кандидат медичних наук, завідувач відділення політравми КМКЛ (Київської міської клінічної лікарні) № 17. Особливих варіантів у виборі професії в нього не існувало. З дитинства він знав, ким стане. Його батько працював лікарем-фтизіатром, був професором, займав посаду завідуючого кафедрою в Національній медичній академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика.

Батько мріяв, щоб його син став хірургом. Але Дмитро Вікторович до п’ятого курсу університету не міг вирішити, яку медичну спеціальність вибрати...

Інтерв’ю «Життя, подароване людям» з кандидатом медичних наук, завідувачем відділення політравми КМКЛ (Київської міської клінічної лікарні) № 17 Дмитром Вікторовичем Мясніковим можна прочитати в № 12 за 2020 рік всеукраїнського науково-популярного журналу «Безпека життєдіяльності» в рубриці «Цікаві зустрічі».

Чернігівською обласною бібліотекою для дітей здійснюється підписка на цей журнал з 2003 року.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 409 | Додав: estet | Теги: професія лікар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
Olenavolchenko