Головна » 2023 » Квітень » 25 » Мрійник. Дослідник. Мореплавець: Цікавезна книжка про Фернана Магеллана



17:23
Мрійник. Дослідник. Мореплавець: Цікавезна книжка про Фернана Магеллана
Пізнавальний проект «ЕВРІКА! Знати, щоб цікаво жити» представляє яскраву, дивовижну книгу молодої британської письменниці та популяризаторки багатьох творів про природу та науку Ізабель Томас «Фернан Магеллан». Вона надрукована в серії Маленькі історії Великих Людей.

Ця захоплива книжка розповідає історію одного з визначних та сміливих мандрівників, мрійників, мореплавців та знайомить з фактами його сповненого пригод життя.

Цікаві факти із життя Фернана Магеллана:

• Народився у Португалії в 1480 році, але невідоме, де саме і коли;
• 3 роки працював у бібліотеках Іспанії та Португалії, вивчав географію;
• Ученому вдалося навернути місцевих аборигенів у християнство;
• Під час подорожі дослідник пережив заколоти, шторми, голод та диких тварин;
• Фернан Маггелан помер у подорожі, але 18 членів його екіпажу пропливли 80000 кілометрів і довели: можна вирушити в одному напрямку і рухатися доти, доки не повернешся до вихідної точки.
• Фернан Магеллан – відомий мореплавець, дослідник та мрійник. Він організував першу експедицію, що пропливла навколо світу; знайшов короткий шлях до Далекого Сходу, дав назву океану та довів, що Земля кругла.

Видавництво «Старого Лева» і перекладачка Ольга Ренн зробили гарну та якісну роботу: книга Ізабель Томас «Фернан Магеллан» надрукована на чудовому папері легкою та зрозумілою мовою. А ще й тонкий гумор, адаптований для українського читача. Текст поданий невеличкими та гарними для сприйняття розділами та проілюстрований кольоровими гумористичними малюнками Далії Аділлон.

У багатьох розділах читач знайде історичні цікавинки, дивовижні факти, а в кінці книги для зручного вивчення знаходиться хроніка подій, словник, покажчик та фотографія Фернана Магеллана, надана Бібліотекою Конгресу США.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей пропонує цю книгу тим, хто мріє про подорожі, море та експедиції; хто йде до свої мети попри всі негаразди – і ніщо не стане йому на заваді. Книга буде цікавою як підліткам, так і їх батькам тихими сімейними вечорами, і кожен знайде в ній щось нове та невідоме.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 116 | Додав: estet | Теги: Томас І., магеллан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0