Головна » 2020 » Вересень » 8 » Міжнародний день грамотності



13:41
Міжнародний день грамотності
"Краса — це дарунок долі,
ну а грамотність - це вже від природи."
(Вільям Шекспір)


Міжнародним днем грамотності прийнято вважати 8 вересня. Це свято офіційно відзначається Організацією Об’єднаних Націй.

Дослідження показують, що наразі у світі близько 860 мільйонів дорослих людей неграмотні. Також відомо, що 250 мільйонів дітей у всьому світі не навчаються в школі. Вони ніколи не тримали в руках книгу та ніколи не сиділи за партами. Уявіть собі!

Міжнародний день грамотності - це символ досягнень усього людства. Адже грамотність - це один з критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного.

Сьогодні під егідою ООН реалізується програма, спрямована на поширення грамотності.

Починаючи з 1966 року ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотності, намагаючись саме в такий спосіб привернути увагу суспільства й мобілізувати міжнародну суспільну думку, щоб збудити його інтерес і досягти активної підтримки зусиль, спрямованих на розповсюдження грамотності - однієї з головних сфер діяльності ЮНЕСКО починаючи з часів її першої Генеральної конференції в 1946 році.
Традиція щорічно відзначати цей день започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року. Саме ця конференція рекомендувала оголосити 8 вересня, дату урочистого відкриття конференції, Міжнародним днем грамотності та святкувати його щорічно в усьому світі.

У цей день проводяться конференції та злети вчителів, нагороджують найбільш видатних педагогів. Свято було запроваджене й святкується не тільки на честь тих, хто дав людству писемність, але й всіх, хто навчає дітей і молодь та розповсюджує грамотність.

Україна також торує свій самостійний шлях у подоланні неграмотності. В країні є обов’язковою початкова та середня освіта, існує розгалужена мережа бібліотек, проводяться освітні заходи. Прагнення до тотальної грамотності нації завжди було, є та буде.

Ми - українці - бажаємо добра своїм дітям. Тому маємо прищепити їм любов до книжок, бажання до самовдосконалення, сміливість у здобутті нових знань.
Відвертість і щирість у висловлюванні думок, навички роботи з сучасними інформаційними технологіями, розуміння й усвідомлення глобальних проблем людства та шляхів їх подолання - те, що складає грамотність сучасної людини.

У Міжнародний день грамотності пропонуємо вам переглянути різні онлайн-ресурси для вдосконалення української грамотності від Освіта Нова:
https://osvitanova.com.ua/posts/4281-dobirka-onlain-resursiv-dlia-vdoskonalennia-ukrainskoi-movy




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 453 | Додав: estet | Теги: грамотність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0