Головна » 2023 » Лютий » 14 » Міжнародний день дарування книг в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей



17:23
Міжнародний день дарування книг в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей
14 лютого 2012 року було започатковано Міжнародний день дарування книг. Ця ідея спрямована на підвищення інтересу до книг і бібліотек. Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світі подарувати книгу – бібліотеці, другу, рідним. Вважається, що у цей день мають об’єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей долучилася до цієї ініціативи ще 5 років тому. Проходив він за різними сценаріями – ми дарували книги просто перехожим біля бібліотеки, дарували хворим діткам у гематологічному відділенні обласної лікарні тощо.

Через війну сьогодні повністю відсутнє фінансування на поповнення фондів бібліотек. Тому ми звернулися по допомогу до Благодійного фонду «Гончаренко центр-партнер Чернігів education and culture», який очолює відомий в Україні волонтер Олександр Ясенчук. І наші давні партнери оголосили Всеукраїнську акцію по збору книг бібліотекам, постраждалим внаслідок російської агресії, по завершенні якої Чернігівська обласна бібліотека для дітей отримала близько 600 книжок.

У своїх фондах ми залишили близько 250 примірників, а всі інші, в тому числі і книги з фондів нашої бібліотеки (списаних через дублетність) було вирішено подарувати дитячим бібліотекам Чернігівщини. І приємні подарунки почали свою подорож книжковими храмами, даруючи нашому головному читачу радість читання і пізнання.

Зі святом, наші любі читачі! Біжіть у свої бібліотеки за новинками!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 233 | Додав: estet | Теги: дарування книжок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0