Головна » 2020 » Травень » 7 » Міжнародний день без дієт



10:23
Міжнародний день без дієт
6 травня в світі відзначали Міжнародний день без дієт. Свято було створене в 1992 році Мері Еванс, директором британської групи "Diet Breakers". Після особистого досвіду пережитої нею нервової анорексії вона стала допомагати людям цінувати себе такими, якими вони є.

Молода британська феміністка стала жертвою анорексії через шкільні знущання, бо її вважали "товстою". Згодом їй вдалося побороти цей небезпечний для життя недуг.

У травні 1992 року Янг організувала проведення першого Дня без дієт. Спочатку передбачалося, що це буде Національний день без дієт тільки у Великобританії. Однак за тиждень до заходу була проголошена інша подія, Міжнародний день наведення порядку на робочому місці, яка надихнула її зробити це свято також і міжнародним.

Перший День без дієт став датою, яку відзначали всього трохи більше десятка жінок. Вони влаштували пікнік у Гайд-парку в Лондоні. Вік присутніх варіювався від двадцяти одного до сімдесяти шести, у всіх були стікери, присвячені цій події.
Ініціатива стрімко знайшла відгук в США, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Індії, Ізраїлі, Данії, Швеції та Бразилії. З 1998 року Міжнародний день без дієт став проводитися спільно з International Size Acceptance Association і National Organisation for Women, які спонсорують подібні дні.

Зараз День без дієт навіть рекомендується в якості маркетингової техніки для власників ресторанів. Їм рекомендується пропонувати своїм клієнтам особливе меню і включати в нього «поблажливі» ласощі. Проводяться кампанії по здоровому харчуванню.

Давайте зітхнемо з полегшенням. Адже у нас є вагомі підстави відійти від дієт, що сковують нас, припинити нескінченні підрахунки калорій і просто полюбити своє тіло таким, як воно є.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 498 | Додав: estet | Теги: дієти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0