Головна » 2014 » Листопад » 26 » Місто-сад



13:00
Місто-сад
Нещодавно побачив світ новий дайджест серії «Місто-сад: із історії садів і парків Чернігова», який розповів про історію створення парків і скверів Чернігова, історію ботанічного саду в Ялівщині та багато інших цікавих речей.
Чернігівщина — це тихі води і ясні зорі, зелені сади, білі хати, лани золотої пшениці. Чернігівщина — розкішний вінок із рути і барвінку, що над ним світять золоті зорі… Стиглий колос гнеться під вітром, сполохана хвиля біжить від краю до краю. А над цим — переливчаста пісня жайворонка, що лине десь у високості, в мерехтливому мареві.
Любити, шанувати й оберігати рідну природу вчить нас наша література. Великий філософ і поет Григорій Сковорода наголошував, що природа є зразком доцільності. Як приклад він наводив Бджолу, називаючи її «гербом працьовитості».
Починаючи з 2011 року, Чернігівська обласна бібліотека для дітей імені М.Островського розпочала цікавий екологічний проект - випуск інформаційних дайджест-покажчиків «Захищай! Примножуй! Бережи!». Проект цей виник не спонтанно, а саме на вимогу наших читачів, котрих дуже цікавила і цікавить природа Чернігівщини. Які тварини і рослини нашого краю потребують особливої уваги та оберігання, які природні парки є на Чернігівщині, які водні багатства має наш край і які завдання стоять перед нашим суспільством, щоб зберегти цю прийдешню красу.
2011 року було видано перший випуск серії «Червона книга Чернігівщини», 2012 року – 2-й випуск «Природні парки Чернігівщини», 2013 року – «Джерела життя. Водні багатства Чернігівщини». Всі обрані нами теми користуються великим попитом серед наших читачів.
Людині необхідний зв’язок із рідною природою. Подивитися на чари буйноквіття, почути волання трав і дерев, і все зробити, щоб нащадкам усміхалася і дарувала радість наша найпрекрасніша на світі земля.
Запрошуємо всіх на сторінки сайту бібліотеки у розділ Каталог файлів («Краєзнавчі дайджести»), де ви можете знайти всі потрібні матеріали!
https://ru.calameo.com/read/0040986253a38f214852b




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1343 | Додав: estet | Теги: Чернігівщина, краєзнавчі дайджести, бібліотека ім. М.Островського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
estet