Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Міський конкурс "Діти за безпечний інтернет !"



17:29
Міський конкурс "Діти за безпечний інтернет !"
Ключові ресурси розвитку сучасного світу – знання і люди, що володіють ними. Сьогодні необхідно оволодівати засобами взаємодії з інформацією – доцільними, законними і корисними.
Сьогодні знання, інформацію ми отримуємо з книг, телебачення, періодики, Інтернету. Так, Інтернет є джерело нових знань, допомагає в навчанні, дозвіллі, проте він може бути дуже небезпечним. Як убезпечити себе в Інтернеті сьогодні?
А це все досягається навчанням, працею, тренуванням.
Міський конкурс «Діти за безпечний Інтернет» (9-й з циклу «Вчимося жити на Землі»), організований управлінням освіти Чернігівської міської ради, Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області та обласною бібліотекою для дітей ім. М. Островського, з метою навчити дітей і підлітків захисту від усього небезпечного в Мережі, підвищити інформаційність школярів про безпечне користування онлайновими технологіями, розвивати практичні навички у дітей до безпечного користування інформаційними ресурсами.
В конкурсі взяли участь учні 7 – 9 класів 12 шкіл міста.

За підсумками І етапу конкурсу були визначені 7 фіналістів, вони у фіналі, який відбувся в обласній бібліотеці для дітей ім. М. Островського, презентували свої віртуальні пам’ятки щодо безпечного Інтернету для дітей та батьків.
Наступним завданням у фіналі був пошук видання «Кобзаря» Т. Г. Шевченка 1943 року в електронному каталозі Національної бібліотеки України для дітей, з яким успішно впоралися всі учасники.
А останнім завданням став Інтернет-квест «Корисні веб-сайти для свого дозвілля», в якому необхідно було швидко знайти не менше 3-х корисних веб-сайтів, які допоможуть забезпечити цікаве дозвілля самих авторів-шукачів. Пошуки були веселими, цікавими і допомогли визначити 3 переможців конкурсу. Ними стали: 1 місце – Гергуль Ілля ( школа №2, 8 – А кл.); 2 місце – Олешко Андрій (гімназія №31, 9 – Г кл.); Калюжний Микита (школа №9, 8 – А кл.).
Всі фіналісти були нагороджені Грамотами Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області. Конкурс відбувався за підтримки і участі Чернігівської електронної компанії, яка нагородила 3-х переможців конкурсу спеціальними призами.
Конкурс засвідчив, що підлітки сьогодні володіють мінімумом знань і практичних вмінь щодо Інтернету, але треба ще багато чого навчатися за підтримки дорослих, для того щоб Інтернет став справжнім другом і помічником.
Адже хто володіє інформацією, той володіє світом.


$IMAGE4$




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1189 | Додав: estet | Теги: Конкурс, безпека в Інтернеті, бібліотека ім. М.Островського, діти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet