Головна » 2023 » Квітень » 13 » Ми завжди раді новим читачам!



12:14
Ми завжди раді новим читачам!
Чернігівська обласна бібліотека для дітей завжди радо вітає гостей, які одразу ж стають новими друзями. Не виключенням став і сьогоднішній захід, на якій завітали учні п’ятих класів однієї зі шкіл міста. Екскурсія-квест «Бібліотека – це круто» та літературні ігри «Письменники світу – дітям» створили справжнє диво і подарували гарний настрій дітворі!

Школярі дізналися цікаві факти про бібліотеку, її історію, познайомилися з найкращими книжками з фонду. Навіщо люди читають? Що це дає? Про це міркували наші нові друзі, а ще про це в гумористичній формі розповіла і «Книжка, яка допоможе полюбити книжки» Франсуази Буше, яку порадив наш працівник – Головний книжковий гризун – Біла Бібліотечна Миша. А потім запропонував зіграти учням в гру «Зарубіжні письменники і їх персонажі» та відповісти на цікавезне запитання: «Скільки часу необхідно для того, щоб прочитати 25 тисяч книг?», відповідь на яке треба було знайти у відкритому фонді в конвертиках біля малих книжкових гризунів.

Далі дітям випала унікальна нагода потрапити до книгосховища – книжкового лабіринту, де потрібно було відшукати чарівну скриньку з наступним завданням: «Що сказала Астрід Ліндгрен у своїй промові на врученні премії Андерсена в квітні 1958 року?». І учні з легкістю впоралися з ним, і навіть не заблукали!

Справжні пригоди очікували на наших нових друзів і в читальному залі відділу обслуговування учнів 5-9 класів. «Коли книжки оживають?» – з’ясовували юні ерудити. А ще зіграли в гру «Яка книга зайва?» та отримали запитання від улюблених книжкових героїв Гаррі Поттера та Полліанни.

Діти переконалися сьогодні, як багато книг написали для них письменники світу. І дуже їх потішило, що найкращі книги є в нашій бібліотеці. А щоб краще читалося, гості отримали на згадку кумедні закладки. Було жваво і весело!









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 156 | Додав: estet | Теги: екскурсія, нові читачі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0