Головна » 2023 » Липень » 26 » Ми щиро дякуємо благодійній організації «Благодійний фонд Д.Парамонова» за подаровану книгу «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна»



14:12
Ми щиро дякуємо благодійній організації «Благодійний фонд Д.Парамонова» за подаровану книгу «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна»
Автори книги — харківський краєзнавець, журналіст Андрій Парамонов і дослідник В’ячеслав Горбоносов - доклали всіх зусиль, аби читачі змогли побачити на власні очі місця, згадані у листуванні філософа чи в біографії Сковороди пера його учня Михайла Ковалинського.

Книга присвячена подорожам Слобідською Україною по місцях, де ходив, бував і подовгу жив у XVIII ст. Григорій Савич Сковорода. Це колишні маєтки, колишні й нинішні монастирі, села і старі дороги. Маршрут прокладено за давніми мапами та іншими архівними документами.

В основі книги закладено власний досвід авторів, які у 2021 р. особисто об'їхали всі основні місця перебування Сковороди, описавши свої враження від побаченого на сторінках книги, а також доповнили їх унікальними біографічними відомостями про друзів, близьких та учнів Сковороди.

В книзі опубліковані старовинні карти, фотографії, архівні джерела. Це історія подорожей Сковороди у 1759-1794 роках до маєтків на території Слобідської України, які зараз знаходяться у сучасних Гусинці, Бабаях, Вільшані, Довжику, Одраді, Олексіївській фортеці, Сковородинівці, Щасті, Харкові… Всі вони пов’язані з ім’ям Григорія Сковороди.

БО «Благодійний фонд Дениса Парамонова» засновано з метою підтримки науки, культури, спорту та збереження національної спадщини України. Фондом прийнято рішення передати якомога більше примірників книги «Дорогами Сковороди. Слобідська Україна» до бібліотек України.

Сподіваємося, що ця книга зацікавить читачів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, задовольнить їх літературні потреби, посприяє духовному розвитку та популяризує життєвий шлях видатного українського філософа Григорія Сковороди. Приємного читання!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 85 | Додав: estet | Теги: подарунки бібліотеці, Парамонов А., пост вдячності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0