Головна » 2020 » Червень » 24 » Ми різні, але ми – всі рівні



16:23
Ми різні, але ми – всі рівні
Ми, люди, не просто можемо бути добрими —
ми можемо обирати, наскільки бути добрими.

На тему толерантності найкраще починати говорити з дітьми якомога раніше, поки в них не поселилися дорослі упередження. Нове покоління, на відміну від дорослих, має можливість дивитися на світ ширше, без стереотипів і шор.

Книги на тему толерантності необхідні, бо вони правильно пояснюють і інформують: інакшість — це не вада, не дефект, це те, що відрізняє, і те, що нерідко може викликати захоплення.

За допомогою наведених нижче книжок є можливість показати, що кожен з нас у чомусь унікальний. І якщо уважно придивитися до будь-якої людини, можна побачити її або його привабливі сторони та знайти собі друга.

Марк Лівін «Рікі та дороги»

Ви коли-небудь, стоячи в лісі, рахували, скільки дерев навколо? А каталися на велосипеді так довго, що непритомніли від голоду? Або залазили під ліжко, бо там не так страшно? Вам відомо, скільки секунд мовчали, перш ніж відповісти на запитання? А скільки точно глибоких тарілок маєте вдома? Переважна більшість людей цього не знає. А хлопчик Матвій знає. Йому 14 і в нього синдром Асперґера.
Що ж це за синдром? Зазвичай його називають високофункціональним аутизмом, адже у осіб, у яких він є, інтелект нормального або навіть високо рівня. Натомість великою їх проблемою лишається соціальна взаємодія та емоційний розвиток: їм важко дається невербальна комунікація, а повторювані ритуали, складання списків та дотримання розкладу тримають їх світ разом. В історії Матвія, яку написав Марк Лівін, є дуже важливий друг — уявний собака Рікі, який є для Матвія провідником шляхами, що мають вести додому.

«Рікі та дороги» – книга дуже глибока і прониклива, вона затягує і залишає глибокий слід в душі кожного, допомагає зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість, дотримання рівноправності врятує світ.
Книга є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей

Читати книгу онлайн:
https://www.rulit.me/books/riki-ta-dorogi-read-548588-1.html

Відео: Марк Лівін презентував книгу «Рікі та дороги» -


Р. Дж. Паласіо «Диво»

«Диво» – це історія 10-річного Огеста Пуллмена, який від народження страждає на рідкісну форму генетичної мутації: у хлопчика практично немає обличчя. Перенесені 27 операцій трішки виправляють це, однак нормальною дитиною Огест не стане ніколи. Тобто, він ніколи не стане нормальним зовні, бо у всьому іншому – це звичайнісінька дитина, яка обожнює «Зоряні війни», комп’ютерні ігри, морозиво, читати книги та має прекрасне почуття гумору. І всередині Огест відчуває себе звичайним, але люди навколо думають зовсім не так. Бо для всіх, окрім люблячих батьків, сестри та зовсім небагатьох друзів, він страшний і потворний, той, кого жахаються на вулиці, бояться торкнутися і відводять очі при зустрічі.

І ось Огест, який до того навчався лише вдома і мало контактував з іншими дітьми, йде до п’ятого класу у звичайнісіньку школу. На нього чекає багато випробувань, розчарувань, сумнівів, втрат і переживань, однак там є друзі, шкільні проєкти та інші радощі, такі важливі для кожної дитини. Тож, Оггі йде у школу, а Паласіо розповідає про його перший навчальний рік і про те, що «найвеличнішим є той, чия сила веде за собою більшість сердець»…

Книга є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей

Читати уривок:
https://f.ua/izdatelstvo-vivat/divo.html#read_89692

Відео: Р.Дж. Паласіо "Диво" | Огляд книги



Ми не зможемо відразу зробити толерантними всіх. Однак важливий навіть один маленький крок у цьому напрямку. Нехай кожен з нас, наша бібліотека, ваша школа, наше місто, вся Україна завжди буде прикладом толерантності для всіх.

Ще відео на тему толерантності:




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 481 | Додав: estet | Теги: книги, толерантність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0