Головна » 2024 » Травень » 6 » Ментальне здоров’я дітей: об’єднані спільними зусиллями



17:29
Ментальне здоров’я дітей: об’єднані спільними зусиллями
В Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відбулося чергове підвищення кваліфікації для колективу, проведене заступником директора Ларисою Казаковою. Говорили про такі важливі на сьогодні теми, як життєстійкість особистості у сучасному світі, зокрема дітей і підлітків, як встояти перед викликами війни, які техніки і методики створені в Україні для подолання страхів, невпевненості, панічних нападів і багато інших важливих речей.

Лекторій відбувся за матеріалами Всеукраїнського науково-практичного круглого столу «Ментальне здоров’я дітей: об’єднані спільними зусиллями», який відбувся 19 квітня 2024 року у рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» в Національній бібліотеці України для дітей спільно з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі, Благодійним фондом «Здорове дитинство без меж» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Мета заходу: привернення уваги суспільства до проблем формування компетентностей, спрямованих на збереження, зміцнення і розвиток ментального здоров’я; надання первинної допомоги дітям у кризових ситуаціях, спричинених війною; сприяння формуванню культури піклування про свій внутрішній стан; ознайомлення із сучасними практиками і методами збереження ментального здоров’я.

У процесі проведення тематичних панелей «Що таке ментальне здоров’я, і як подбати про себе» і «Бібліотека як простір психологічної підтримки дітей» круглого столу до фахової дискусії долучилися: Жанна ЛОМАКА, головний спеціаліст відділу клінічної та наукової експертизи управління розробки програми медичних гарантій Департаменту стратегії універсального охоплення населення медичними послугами Національної служби здоров’я України, Олена ЧИХАНЦОВА, провідний науковий співробітник Інституту психології ім. Г.С. Костюка Національної Академії педагогічних наук України, доцент, кандидат психологічних наук, Юлія КОВАЛЕНКО, психолог, кризовий консультант, арттерапевт ГО «Громадський рух «Жіноча Сила України». Авторську методологію «Додаток для смартфонів EQ.appз з розвитку емоційного інтелекту презентувала автор ідеї Ольга ПАНОК, спеціаліст з управління суспільною свідомістю та комунікаціями, політолог, кандидат політичних наук.

Досвід міжнародної неурядової гуманітарної організації IsraAID, що базується в Ізраїлі, та безпосередньо її українського представництва щодо роботи просторів, дружніх до дитини представила Юлія БРЕУС, менеджер Програми психосоціальної підтримки IsraAID, кандидат психологічних наук, співавтор та експерт проєкту «Я в школі, Я поруч», який реалізується спільно з освітнім центром для педагогів, батьків і дітей «Я І МОЯ ШКОЛА».

Про проєкти і просвітницькі заходи, спрямовані на підтримку та відновлення психічного здоров’я дітей, організацію безпечного життєвого середовища, які здійснює Благодійний фонд «Здорове дитинство без меж» розповіла віце-президентка фонду Тетяна РЕПЕДЕ.

Під час роботи практичної панелі «Техніки і практики подолання стресу у дітей», були проведені фахові тренінги для дорослих та психологічні тренінги для дітей, які і наша бібліотека планує використовувати у своїй роботі.

Як бачимо, важливість таких занять беззаперечна, їх використання в роботі буде суттєвою підтримкою наших головних користувачів – дітей! Навчаємося, навчаємо – Перемагаємо!





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 94 | Додав: estet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0