Головна » 2024 » Вересень » 18 » «Магія поруч. Фантастичні світи Олени Терещенко». Зустріч з письменницею в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей



17:06
«Магія поруч. Фантастичні світи Олени Терещенко». Зустріч з письменницею в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей
Чи можете ви собі уявити, як осіннім дощовим днем побачите за своїм вікном на підвіконні дивного звіра, схожого на собаку, що має справжнісінькі крила? Або що доведеться рятувати світ, подорожуючи у часі? Химерні історії і магічні пригоди, які дивовижним чином переплітаються з історією і легендами Чернігова та Чернігівщини, ви знайдете на сторінках книг відомої письменниці Олени Терещенко.

Читачам Чернігівської обласної бібліотеки для дітей випала чудова нагода познайомитися з авторкою, що пише твори для дітей та дорослих переважно в жанрі фентезі та історико-пригодницької літератури.

Пані Олена - переможниця конкурсів «Коронація слова», «Молода коронація» і «Гранд Коронація». У фонді бібліотеки ви знайдете її книги «Прогулянки з привидами: містичні-легенди Чернігівщини» (науково-популярна), «Симаргл на підвіконні» (збірка новел у жанрі міського фентезі, де дія відбувається в Чернігові), «Розшукується дракон!» (фентезі у співавторстві з чернігівською письменницею Оленою Степанець) та «Таємниці на межі світів» (дві захопливі детективно-містичні повісті для підлітків). Очікуємо на появу у фонді повісті-фентезі «Маги теж кохають» та фантастично-пригодницької повісті «Громовий амулет».

Саме про книгу «Громовий амулет» розповіла на зустрічі Олена Терещенко. Цікаво було дізнатися, що на написання книги надихнуло хобі авторки – історична реконструкція. Свого часу пані Олена була учасницею Міжнародного фестивалю слов’яно-варязької культури — «Коровель». Він проходив у мальовничому селі Шестовиця, що розташоване на правому березі Десни за пів години їзди від Чернігова. Саме це місце дії повісті «Громовий амулет».

Діти з величезною цікавістю слухали письменницю, що зачитала уривки з книги, розповідала легенди, історичні факти, а ще й принесла артефакти – чоловічі і жіночі прикраси, про які згадується в книзі. Читачі та авторка жваво спілкувалися, обговорюючи подорожі у часі, чи важко писати книги і що надихає на творчість.

Олена Терещенко захоплюється історією, особливо рідного Чернігова і Чернігівщини. І тим її твори цінні для читачів, адже навіть, здавалося б, у повністю вигаданій розповіді є місце історичній правді. Завдяки її книгам можна вивчати свій рідний край, його історичне минуле, легенди, географію. Та ще й незвично, яскраво і цікаво. Дякуємо пані Олені за книги і за зустріч. Запрошуємо читати особливі історії Олени Терещенко!






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 13 | Додав: estet | Теги: зустріч з письменником, Терещенко О. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0