Головна » 2020 » Червень » 11 » Людина океану (До 110 річчя від дня народження Жака-Іва Кусто)



15:26
Людина океану (До 110 річчя від дня народження Жака-Іва Кусто)
11 червня 1910 року з'явився на світ найвідоміший вчений з усіх, хто коли-небудь досліджував глибини Світового океану, француз Жак-Ів Кусто.

Завдяки Кусто і його команді людство відкрило для себе досі невідомий підводний світ. Та головне його досягнення - любов до моря і науки, яку він зростив у кількох поколінь людей своїми феноменальними фільмами, коли Кусто вів своє легендарне судно «Каліпсо» у всілякі експедиції, аби продемонструвати глядачам велич підводного світу.

Своє перше знайомство з аквалангом – «підводними легенями», Кусто описав у книзі «У світі безмовності», що була видана у 1953 році й одразу ж стала бестселером.
Кусто дуже цікавило питання, чи може людина жити під водою. Цій темі присвячено два його фільми – «Світ без сонця» (1965) і «Світ Жака-Іва Кусто» (1966). «Підводну Одіссею команди Кусто» та інші його серіали дивилися мільйони телеглядачів в усьому світі.

Кусто був удостоєний безлічі міжнародних нагород: Командор ордена Почесного легіону, Кавалер Великого хреста Національного ордена «За заслуги», Військовий хрест 1939-1945, Офіцер ордена Морських заслуг, Командор ордена мистецтв і літератури.

Він також був чудовим фотографом, письменником і кінорежисером - володарем трьох "Оскарів" і однієї "Золотої пальмової гілки" Каннського фестивалю.

Але більш дорогою була для нього любов звичайних людей. Він зазначав: «Раніше до мене підходили на вулиці й говорили: «Браво! Це чудово». Зараз мене зупиняють, щоб сказати: «Спасибі за те, що ви робите для наших дітей». Це зовсім інший тон».

Більш докладно ознайомитись з біографією дослідника можна за посиланням: http://www.javirua.org/zhak-iv-kusto-lyudina-okeanu/

Читати книгу Кусто «У світі безмовності» (рос.) онлайн:
https://www.xn----7sbb3aiknde1bb0dyd.com.ua/reedbook?id_book=10778&page_book=1

Відео:

День в історії. Народився Жак-Ів Кусто



Історія життя дослідника, режисера та винахідника Жака-Іва Кусто



Жак-Ів Кусто : Наодинці з глибиною:




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 532 | Додав: estet | Теги: Кусто Ж.-І. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0