Головна » 2024 » Вересень » 19 » «Люби, вивчай свій рідний край». Краєзнавчий екскурс в бібліотеці



14:33
«Люби, вивчай свій рідний край». Краєзнавчий екскурс в бібліотеці
У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей наразі триває Тиждень краєзнавства. Наш рідний край – це Чернігівщина. Щоб по-справжньому любити і пишатися рідним краєм, треба його знати, досліджувати, вивчати.

Про Чернігів давній та сучасний, його боротьбу, його героїв і славетних земляків з Чернігівщини дізналися учасники краєзнавчого екскурсу, організованого відділом обслуговування учнів 5 – 9 класів. А перевірили свої знання, відповідаючи на запитання гри «Чернігів – моє місто».

Історію краю творять люди. 130 років тому на Чернігівщині народився ще один славетний земляк – Олександр Довженко. Це визначний творець в українському кінематографі, також відомий як письменник і художник. Він прийшов у професію в золоту добу німого кінематографу і спочатку працював художником-карикатуристом. Наприкінці 20-х років ХХ століття український режисер викликав фурор на Заході. Його перший великий фільм "Звенигора" з успіхом пройшов покази у Франції, Нідерландах, Бельгії та США. Його творчість стала класикою світового кіно. Зокрема його фільм "Земля" отримав визнання кінокритиків як один із 12 найкращих фільмів усіх часів і народів.

Більше цікавих фактів про життя відомого на весь світ українця, який є родом з Чернігівщини, діти дізналися сьогодні від відділу мистецтв під час відео-знайомства «Олександр Довженко - знайомий і незнайомий. Цікаві факти про митця».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 6 | Додав: estet | Теги: тиждень краєзнавства, Довженко О., Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0