Головна » 2018 » Травень » 24 » Літнє читання для душі (5-9 класи)



12:07
Літнє читання для душі (5-9 класи)
Не випускати книгу з рук! Літні канікули – саме той час для школярів, коли можна повністю віддатися своєму захопленню – читанню. Познайомитися не тільки з тими літературними героями, яких рекомендують вчителі, а й з тими, з ким можна пережити захопливі пригоди в незвичайних світах.
Фахівці відділу обслуговування учнів 5-9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей пропонують юним читачам ознайомитися з новинками, які можна знайти на полицях бібліотеки.

Фентезі від Корнелії Функе – німецької майстрині пригодницького роману: «Чорнильна трилогія», яка включає три романи – «Чорнильне серце», «Чорнильна кров» і «Чорнильна смерть». А ще – книги з серії «Мисливці за привидами» про найкращу в світі команду мисливців на чолі з леді Ядвігою Соктминою.

«Відьма з брудними звичками. Книга перша» - початок розповіді Кей Уманські про Тхнусію – відьму, яка щойно переїхала до нової печери, і одразу ж з’явилися проблеми: сусідами виявилися напрочуд галасливі гобліни.

У нас у бібліотеці можна познайомитися і з «Часодіями» — серією книг письменниці Наталії Щерби, написаною в жанрі підліткової фантастики. Головною героїнею серії є юна часівниця Василина Огнєва, що потрапила у світ, де всі уміють керувати часом.

На полицях – справжній бестселлер польської письменниці Малгожати-Кароліни Пекарської «Клас пані Чайки». Головні герої роману - варшавські гімназисти, які вчаться складного мистецтва прийняття іншої людини — з усіма її вадами — і врешті пізнають ціну дружби.

Книжки канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері вже понад століття читають підлітки в усьому світі. Роман «Енн із Ейвонлі», який є в обласній бібліотеці для дітей, - розповідь про юну вчительку, якій доводиться завойовувати прихильність і любов своїх учнів.

«Русалонька із 7-В» Марини Павленко – казка, але не дитяча оповідка: її героїні треба зняти прокляття з однокласника, розібратися з жахіттями сусідської квартири, а ще – врятувати від весілля власну тітоньку.

Радимо познайомитися і з книгами Оксани Сайко – «Птахи завжди повертаються» і «Новенька та інші історії». Перша книга – це склада історія Олени, яка опинилася у світі душевно хворих. А героям другої доводиться обирати між добром і злом – і таким чином пізнати себе.

«Стонадцять халеп Остапа Квіточки» Сашка Дерманського - чудернацькі та смішні пригоди молодого вчителя Остапа і походеньки недодідька Вельзепера припадуть до смаку не лише старшим, а й молодшим школярам. А можливо, і їх батькам!

Олександр Єсаулов – визнаний майстер «дитячого» детективу. Та чи такий вже він «дитячий»?.. У книзі «Кенінгова колекція. Справа №1» Льоха Холмс, Миха Ватсон і Бонасье — юні детективи з Горобинівки — розшукують коштовну колекцію, що зникла ще за часів Другої світової війни.

І нарешті у нас можна почитати і книжки Андрія Бачинського - «Детективи в Артеку» і «140 децибелів тиші». «Детективи в Артеку» - дві книги, в яких четверо героїв спочатку розшукують коштовності славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів, на березі Чорного моря, а потім – у Львові. «140 децибелів тиші» - історія юного музиканта Сергія, який в аварії втрачає рідних, а його самого спіткало найгірше для виконавця лихо – втрата слуху.

Усі ці пригоди вже чекають на вас, юні книголюби, на полицях обласної бібліотеки для дітей. Не втрачай нагоди прочитати ці книги першим!







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Нові книги | Переглядів: 1577 | Додав: estet | Теги: нові книги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0