Головна » 2018 » Травень » 29 » Літнє читання для душі (1-4 класи)



10:20
Літнє читання для душі (1-4 класи)
Хутчіш до обласної бібліотеки для дітей, юні школярі! Літо – найкращий час, аби першим прочитати книжки, написані про вас і тільки для вас. На полицях бібліотеки ви зможете знайти те, про що ви поки тільки мрієте – пригоди і казковий світ, таємниці і подорожі.
«Дивовижні пригоди в лісовій школі» Всеволода Нестайка – сповнена гумору книга класика української дитячої літератури про веселі пригоди зайчика, їжачка та їх однокласників – учнів музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання.
«Дивовижна подорож М’якуша, Нетака та Непосидька», яку описав Юхим Чеповецький, розповідає про те, як троє іграшкових хлопчиків – Непосидько, М'якуш та Нетак – разом із хлопчиком Петрусем на прізвище Матусин-Татусів вирушають на всюдильоті у дивовижну подорож.
Як щодо того, щоб потрапити у «Царство яблукарства», про яке розказує Сашко Дерманський? Можна і злякатися розлючених вовчків! Втім, цікаво, чи врятують царство Джо і Натан – герої книжки?
А розважитися від душі можна, взявши в обласній бібліотеці для дітей «Веселу сімейку» Миколи Носова. Школярі Миколка і Мишко вирішили зробити інкубатор, аби розводити курчат. Що з цього вийшло? Про це треба дізнатися самому, прочитавши повість. Микола Носов написав і «Фантазерів» - історію про двох веселих і добрих хлопців Стасика і Мишка, які дуже люблять вигадувати забавні і фантастичні історії. У них така своєрідна гра: хто кого перебреше.
До речі, цікаво, а що робив Федько у віртуальному місті? А якщо при цьому знати, що Федько – не хлопчик, а кумедний комп’ютерний вірус? В книзі Сергія Гридіна «Федько у віртуальному місті» - розповідь про те, як друзям Сашкові, Петрикові та Марічці Петренкам доведеться блукати цим нереальним містом.
І хто ж не знає про пригоди Чарлі Бакета на шоколодній фабриці дивакуватого кондитера Віллі Вонки? Цю історії багато років тому розповів всьому світові Роальд Дал в своєму романі «Чарлі і шоколадна фабрика». Тепер з нею в обласній бібліотеці для дітей може познайомитися кожен читач.
І вже півтора століття молодші школярі із захопленням знайомляться з неслухняним хлопчиськом Томом Сойєром. В своїх «Пригодах Тома Сойєра» Марк Твен розповідає про життя американського Півдня у ті часи, коли Захід був диким.
Гармидер в школі може влаштувати непосидючий школяр. А ось Джеремі Стронг написав про міс Гармидер, яка працює вчителем на підміну. Ніхто зі школярів не відмовився би від такої вчительки, бо з нею уроки перетворюються на саме задоволення: веселощі, гру, тарарам, одним словом – на суцільний гармидер!
«Таємниця пурпурової планети» - книжка, яку написала Леся Воронина. Ось що пише авторка своїм юним читачам: «Ти познайомишся зі смарагдовою мавпочкою Дзиґою, це буде зустріч із підступним правителем планети Морок — Крашем, а разом з дівчинкою Олею та її приятелем — космічним мандрівником Люмом ти опинишся на Острові Забудькуватого Дракона. І якщо після цього тобі схочеться прочитати «Таємницю Пурпурової планети» до кінця, я буду дуже рада».
Раді будемо і ми, працівники бібліотеки , якщо ти, юний читач, завітаєш до нас, аби обрати собі ті книжки, читання яких зроблять твоє літо яскравим і незабутнім.









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Нові книги | Переглядів: 1509 | Додав: estet | Теги: літнє читання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0