Головна » 2015 » Лютий » 12 » Літературна година «Мово моя українська!» (до Міжнародного Дня рідної мови «Щодня разом читаємо – мову розвиваємо» )



12:09
Літературна година «Мово моя українська!» (до Міжнародного Дня рідної мови «Щодня разом читаємо – мову розвиваємо» )
Я мислю мовою цією,
Я нею змалку говорю,
Зву рідною її, своєю –
Це, де завгодно, повторю.
(Н. Красоткіна)

Цикл заходів до Міжнародного Дня рідної мови «Щодня разом читаємо – мову розвиваємо» розпочався зустріччю з учнями 22 ліцею. Викладка книг «Світить рідне слово, як жива вода» та літературна година «Мово моя українська!» познайомила молодших школярів з історією Дня рідної мови. Заснування цього свята має велике значення: на сьогодні існує близько 6000 мов і багатьом із них загрожує зникнення. Тому збереження мови – важливе завдання кожного народу.
Діти дізналися, що мова людини – це показник її вихованості, культури, розуму і мудрості, тому важливо вивчати рідну мову так, щоб розмовляти нею правильно, красиво, вишукано. Українська мова цього варта!
Багато письменників плекали рідну мову. Серед них і Всеволод Нестайко,сонячні твори якого вчать бути добрими, чесними, відкритими. Книжкова виставка-портрет «Сонячна країна доброти» користується великою популярністю. Біля неї завжди багато маленьких читайликів, які обговорюють прочитані твори. І як завжди аншлаг у ляльковому театрі «Пізнайко», адже вистава «Пригоди в лісовій школі» вчить дружбі, взаємодопомозі і доброті.
Відвідувачів бібліокафе «Книжкова смакота» частують літературною стравою дня «Читай українське» та мульт-десертами «Смакуй українське» .
Цикл заходів продовжується…






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1818 | Додав: estet | Теги: українська мова, бібліотека ім. М.Островського, бібліокафе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
estet