Головна » 2014 » Травень » 15 » Круглий стіл «Цінності та традиції сучасної української сім’ї»



17:33
Круглий стіл «Цінності та традиції сучасної української сім’ї»
До Дня сім’ї та Дня матері в Чернігові відбувся круглий стіл «Цінності та традиції сучасної української сім’ї», організований Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації, Федерацією профспілкових організацій Чернігівської області, відділом у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради, Чернігівською обласною організацією Спілки жінок України та ГО «Спілка жінок м.Чернігова».
До участі в роботі круглого столу запросили і обласну бібліотеку для дітей ім.М.Островського, яка має цікавий досвід і традиції роботи з батьками юних читачів, родинами.
У 2003 році бібліотека разом з Управлінням освіти та відділом у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради започаткувала і 12 років поспіль проводить щорічний міський конкурс «Читаюча родина Чернігова».
За цей час його учасниками стали близько 400 найбільш небайдужих до книги і читання родин з усіх шкіл міста, які взяли участь в цьому конкурсі, понад 100 родин стали фіналістами, а 45 родин – дипломантами і призерами змагань
Директор бібліотеки Клюй Т. М. на засіданні круглого столу представила багатодітну родину Ярмоленків (ЗОШ №28), переможницю конкурсу 2014 року: батька – Ярмоленка Андрія Костянтиновича, мати – Наталію Олексіївну, дітей – Дарію (14 років, 8 кл.) та Любомира (8 років, 3 кл.), Святослава (2 роки 8 міс.).
Сім’я цікаво презентувала себе: діти грали на бандурі і співали українських пісень, розповідали про свою дружну родину, про свої захоплення, про давні традиції читання в сім’ї.
Запрошення бібліотеки взяти участь у круглому столі з такої важливої теми свідчить про увагу громадськості до проблем сімейного читання, про значну роль книги і читання у вихованні дітей. Час цифрових технологій змінює світ, проте не змінюється жага до нових знань в тих родинах, де завжди читали. Адже традицію читання сьогодні розглядають як своєрідну цінність сучасної української родини.





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1400 | Додав: estet | Теги: сім'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0