Головна » 2018 » Червень » 22 » «Кров людська – не водиця…»



14:45
«Кров людська – не водиця…»
22 червня - в день, коли нацисти в 1941 році розпочали війну проти Радянського Союзу – в Україні відзначається День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни. Сьогодні на Чернігівщині проводяться меморіальні заходи – культурно-мистецькі, просвітницькі, виховні, присвячені пам’яті синів і дочок українського народу, які віддали свої життя за свободу і незалежність Батьківщини у роки Другої світової.
Чорна стрічка сьогодні і на державному прапорі, що майорить на будівлі обласної бібліотеки для дітей. У читальному залі бібліотеки розгорнута книжкова експозиція «Миттєвості безсмертя»: кожен юний читач, який заходить в цей пам’ятний день до зали, в першу чергу бачить друки, присвячені найтрагічнішим сторінкам вітчизняної історії. За словами заступника директора бібліотеки Галини Вечерської, знати про страхіття війни мають не тільки старші покоління, а в першу чергу діти: «Кожен шостий українець не повернувся з тієї війни. Чернігів – у трійці найбільш зруйнованих міст колишнього Радянського Союзу. І наша бібліотека була в 1941-му зруйнована. Як про це не пам’ятати? Це не тільки була трагедія країни, вона і зараз стосується кожного – це і досі жива історія».
Дитячі бібліотекарі взяли участь і в сьогоднішній культурно-мистецькій акції «Кров людська – не водиця», організованій біля храму великомучениці Параскеви П’ятниці департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації за ініціативи капели бандуристів імені Остапа Вересая обласного філармонійного центру. «Така акція в цей трагічний день – це збереження пам’яті українського народу», - каже директор департаменту Олександр Левочко. За словами художнього керівника капели Раїси Борщ, лейтмотивом флешмобу стали рядки з думи Георгія Майбороди «Кров людська – не водиця, нею не напитися…» Пані Раїса підкреслює: «Події тих років не можна забувати. Для мільйонів українців це фантомний біль, це крик з минулого, і ми повинні чути ті голоси!»
Капела бандуристів представила меморіальну концертну програму. Настоятелі Катерининського кафедрального собору Роман Кіник та П’ятницького храму Мирон Баран відслужили літію за жертвами війни.











QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1362 | Додав: estet | Теги: 22 червня, День скорботи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet