Головна » 2024 » Лютий » 28 » Кримський спротив. КЛУБ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО



18:09
Кримський спротив. КЛУБ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО
Днями в Україні, зокрема і нашою бібліотекою, широко висвітлювалася надзвичайно важлива тема – Кримський спротив.

Війна Росії проти України почалася у 2014 році саме з Криму. Щоб чинити спротив російській окупації та підтримати цілісність України 26 лютого 2014 року у Сімферополі тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей вийшли на мирний протест.

Клуб документального кіно, що діє в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей, присвятив чергову зустріч саме цій важливій темі, із шаною і захопленням згадуючи мужність та стійкість мешканців півострову, які з 2014 року і до сьогодні чинять опір окупантам.

Так, кримський спротив триває. Навіть попри те, що російський окупаційний режим вдається до репресій, арештів активістів. Наразі відомо, що до росії етапували щонайменше 50 політв’язнів. Цьогоріч на День спротиву окупації Криму 26 лютого активісти руху "Жовта стрічка" двічі за день підняли у кримських горах державний прапор України.

Наразі є надзвичайно важливим підтримувати наших співвітчизників. А ще усвідомити втрати, які зазнали корінні народи Криму. І протягом 10 років російської окупації, і в радянські часи, особливо трагічною сторінкою яких є депортація та геноцид кримських народів. Як же боляче, коли в тебе відбирають дім, свободу, мову і навіть шанс дізнатись, ким були твої рідні та ким мав би бути ти. І ми – українці – розуміємо це найкраще.

Документальний фільм «Мій Крим» на прикладі історій представників трьох корінних народів України — кримли, кримчаків та караїмів ілюструє факти вкраденої росіянами у різні роки мультикультурності, як складової української ідентичності. Разом з героями фільму глядачі проходять шлях через роки забуття та геноциду, де відтворюється відважний дух спротиву, який допомагає корінним народам відроджувати свою культуру, зберігати свої традиції та знову і знову віднаходити своє місце у світі.

Клуб документального кіно пропонує переглянути:

«Мій Крим» — знищення народів, забуття та супротив. Документальний фільм про корінні народи України


Крим: 10 років окупації. Документальний фільм (Суспільне Крим)

Відео: 26 лютого - День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Ukrinform TV)


Відео: 26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим (Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ)
https://www.facebook.com/watch/?v=2871077243190208

Відео: 26 лютого – день кримського спротиву російській окупації





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 54 | Додав: estet | Теги: крим, супротив, документальне кіно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0