Головна » 2023 » Лютий » 22 » Краєзнавча діяльність в сучасних реаліях: місія бібліотек для дітей



15:18
Краєзнавча діяльність в сучасних реаліях: місія бібліотек для дітей
21 лютого на базі Чернігівської обласної бібліотеки для дітей спільно з КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Чернігівської міської ради» відбулося заняття обласної школи професійного розвитку «Суч@сний бібліотекар» на тему: «Краєзнавча діяльність в сучасних реаліях: місія бібліотек для дітей» для шкільних та дитячих бібліотекарів Чернігова.

Краєзнавча діяльність має великий виховний і освітній потенціал, особливо у такі непрості часи для нашої держави. Шкільні та дитячі бібліотеки міста і області допомагають юним читачам розширити знання про історію, культуру, екологію Чернігівщини, її видатних людей, сприяють активізації дитячого читання, спілкуванню, розвитку творчості, адже завдяки цьому зростає інтерес до краєзнавчої інформації.

Директор бібліотеки Тамара Клюй привітала присутніх і зазначила важливу роль краєзнавчої роботи в бібліотеках для дітей в умовах війни.

Олена Волченко, завідувач інформаційно-бібліографічного відділу, у своєму виступі наголосила на місії шкільних і дитячих бібліотек у виховання патріотизму, формуванні почуття любові до свого краю та рідної мови засобами краєзнавства.

Оксана Трухан, завідувач відділу обслуговування учнів 5-9 класів, ознайомила присутніх з сучасними бібліотечними проєктами з краєзнавства для користувачів дітей з досвіду роботи обласної бібліотеки для дітей.

Наталія Шеша, завідувач відділу методології бібліотечної роботи з дітьми, розповіла про підсумки регіонального соціологічного дослідження «Сучасний стан краєзнавчої діяльності спеціалізованих бібліотек для дітей» та про Міжнародні, Всеукраїнські та обласні творчі конкурси, які проводяться для дитячих і шкільних бібліотек України.

Під час заняття відбулися презентації книжково-ілюстративної виставки «Золоті сторінки України»: «Любецький з’їзд князів в історії України» та етно-куточка «Чернігівщина автентична».

Чернігівська письменниця, історик, бібліотекарка Олена Терещенко познайомила учасників зі своїми книгами, історіями їх створення та героями містичних нарисів про минуле нашого краю.

Завершилося зустріч презентаціями завідуючих шкільних бібліотек закладів загальної середньої освіти № 31 (Л. Анненкова); № 34 (Н. Білюк); № 2 (В. Кошель); № 3 (А. Кужельна); № 30 (Л. Мороз); № 22 (А. Назаренко), які поділились досвідом краєзнавчої діяльності з учнями.

Заняття було насиченим і плідним , отримана інформація – цікавою і корисною для роботи з нашим головним читачем – дитиною.













QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 360 | Додав: estet | Теги: Семінар, шкільні бібліотекарі, краєзнавство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0