Головна » 2015 » Лютий » 18 » "Козацька душа України" (Презентація книжково-ілюстративної відео-виставки)



15:51
"Козацька душа України" (Презентація книжково-ілюстративної відео-виставки)
На сторінках книжок – історія великого народу,
Звитяги України славнії рядки,
Ми – України діти, ми козацького є роду.
Читайте, знайте про великих наших предків – козаків!
О.Трухан

Нині наша ненька Україна, як і колись вільні люди – козаки, прагне свободи та гідного життя. Ми, бібліотекарі , долучаємось до відродження національної пам’яті та пробудження національної свідомості нового покоління. З цією метою 17 лютого відділ обслуговування дошкільників та учнів 1 – 4 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей імені М.Островського відкрив книжково-ілюстративну відео-виставку «Козацька душа України» в рамках Патріотичного проекту «Маленькі патріоти Великої країни».
Презентація виставки почалась урочисто – піснею «Червона калина» у виконанні учнів 3-А класу загальноосвітньої школи № 27 (вчитель Глушкова Олена Олександрівна). Під звуки маршу запорозьких козаків розпочалась подорож стежками козацької слави.
Окраса виставки – статний козак, що тримає в руці звернення до всіх нащадків роду козацького.
Про те: чому козаки отримали таку назву; як виникла Запорізька Січ; чим займались і як жили ці мужні воїни; що таке «козацькі чайки»; хто такі характерники; що було гордістю козака, а що – ганьбою, а також козацькі закони, традиції, побут і багато іншого читачам пропонується дізнатись з книг першого розділу виставки, який називається «Історії козацької рядки», та з пізнавального відео «Хто такі козаки..»
Перший розділ має свій сюрприз. Тут знаходимо таємничу скриньку, що зберігає «козацькі секрети». Ці таємниці «повідали» книги виставки. Але непрочитаних секретів – безліч.
Дізнатися про великих полководців війська запорозького користувачам допоможуть книги другого розділу під назвою «Гетьмани України».
Про Запорізьку Січ, козацькі походи, їх прагнення звільнити українські землі, мужність, хоробрість та міцну дружбу звучала в народних билинах, думах та піснях. Всі присутні переглянули авторський музичний відео-кліп на сучасну пісню гурту «Тінь сонця» «Їхали козаки».
Третій розділ виставки недарма називається «У слові слава ожива…». Саме тут зібрані оповідання, билини, казки та легенди, що славлять козацький рід. З великим інтересом присутні прослухали незвичайну казку Олега Паламарчука «Козацький рід» з книги «Історія України в казках та легендах». Для тих, хто бажає бути сучасним козаком, є чудова книга «Як стати козаком за сім днів».
Книжково-ілюстративна відео-виставка «Козацька душа України» та виконана дітьми пісня «Ми – козаки» відкрили читачам, колегам та гостям бібліотеки славні сторінки історії України, назва яким – козаччина.










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 2573 | Додав: estet | Теги: козацтво, бібліотека ім. М.Островського, книжкова виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0