Головна » 2020 » Червень » 26 » Конституція захищає твої права



15:28
Конституція захищає твої права
Конституція України – основний закон нашої держави. 28 червня 1996 року, після доби роботи над Конституцією вона була прийнята рішенням 315 нардепів V сесії II скликання Верховної Ради.

В основі концепції прав людини лежать дві основні цінності. Перша — це людське достоїнство, а друга — рівність. Права людини можна розуміти як щось, що визначає базові норми, необхідні для того, щоб жити з почуттям гідності, і їх універсальність випливає з того, що в цьому всі люди рівні.

З цих двох основних цінностей можна вивести багато інших, наприклад такі, як свобода, повага до інших, недискримінація, толерантність, справедливість, відповідальність. З їх допомогою з`являється можливість точніше визначати, як на практиці повинні співіснувати люди і суспільство.

Хотілося б звернутися до історії законотворення в Україні і згадати відомий документ «Пакти і Конституції законів та вольностей Війська Запорізького», написаний ще гетьманом Війська Запорізького Пилипом Орликом і прийнятий 5 квітня 1710 р. На думку як вітчизняних так і зарубіжних фахівців, це була перша європейська конституція у сучасному її розумінні

Докладніше дізнавайтесь тут:
http://ostrovskogo.com.ua/news/pershij_konstituciji_310_rokiv/2020-04-09-1281

Пройшло майже триста років і знову це положення відтворене у нашій новій Конституції. В 2004 році відбулась конституційна реформа, коли Україна з президентсько-парламентської стала парламентсько-президентською. В 2010 році відбувся відкат Конституції до попередніх положень. А у 2014 році на тлі окупації Криму і війни на Донбасі, відбулося повернення до парламентсько-президентської форми.

Увібравши найважливіші досягнення вітчизняної і зарубіжної наукової думки у галузі державотворення, Конституція України визначила стратегію подальшого розвитку української держави.

Відео до Дня Конституції України:






Чернігівська обласна бібліотека для дітей від щирого серця вітає усіх зі святом!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 439 | Додав: estet | Теги: День Конституції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0