Головна » 2020 » Червень » 9 » Книги Чарлза Діккенса, які варто знати кожному



19:55
Книги Чарлза Діккенса, які варто знати кожному
Пропонуємо вам огляд деяких перлин творчості найпопулярнішого романіста вікторіанської епохи.

«Пригоди Олівера Твіста»

Маленький Олівер з’явився на світ у робітничому домі і втратив матір одразу після народження. Поневіряння, які чекали на хлопчика попереду, — сирітський будинок, робота у трунаря, втеча від знущань і пропозиція заступництва від хрещеного батька лондонських крадіїв Феджіна — багатьох підштовхнули б на криву стежку злочинів. Але не Олівера Твіста.
Пригоди Олівера захопливі й повні небезпек, всі вони повчальні й дуже добрі. Твіст - означає "крутись-вертись". Так називався молодіжний танець. А от для героя Діккенса доводилося крутитися - вертітися, щоб не загинути.
За мотивами цієї книги знято безліч фільмів, та це й не дивно, адже це справжній шедевр. Після цієї книги ви неодмінно закохаєтесь у твори Діккенса й захочете прочитати не одне його творіння!
Книга є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Читати книгу онлайн:
https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=132

"Пригоди Олівера Твіста". Буктрейлер:



«Різдвяна пісня в прозі»

Ця книга незвичайна тим, що кожна сторінка цієї книги наповнена атмосферою новорічного свята і різдвяного дива.
Напередодні Різдва до скнари й відлюдника Ебенезера Скруджа навідуються чотири духи, внаслідок чого він із скупої та жорстокої людини перетворюється на доброго і щедрого чоловіка.
Що посприяло такому перевтіленню головного героя, який ніколи не любив Свято Різдва, вважав його нісенітницею, ображав людей? Що вплинуло на Скруджа і допомогло змінитися? Читайте і дізнаєтесь.
Розповідаючи цю історію, Чарльз Дікенс хотів нагадати людям про справжню сутність і сенс цього чудового свята. Повість і досі залишається живою й актуальною, промовляючи до людських сердець.
Книга є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Читати повість «Різдвяна пісня в прозі» онлайн:
https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=220

"Різдвяна пісня у прозі". Буктрейлер:



«Домбі і син»

В основі сюжету - розповідь про життя родини Домбі: про батька Домбі, сина Поле і дочки Флоренс, а також про їх друзів і рідних. Ми з перших сторінок дізнаємося, що життя героїв важке і у кожного є свої переживання, страждання. Їх потрібно подолати, щоб знайти своє щастя.
Роман наповнений філософськими роздумами героїв (наприклад, що родина - це твоя опора на всі часи, а також, що любов і співчуття неможливо купити за гроші, адже вони не предмет для торгівлі).
Дуже добре розкрита тема грошей і їх вплив на людину, адже гроші псують людей, вбивають в них будь-яку здатність відчувати. Тому тільки коли головний герой втратив весь свій статок, він зміг усвідомити, що упустив набагато важливіше в житті.
У дуже цікавій формі Діккенс описав життєві проблеми героїв, сімейні цінності, побут і уклад різних за соціальним статусом людей, їх нерозділене кохання, різні взаємини. Роман не дарма вважається вершиною творчості Чарлза Діккенса.
Книга є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Читати книгу онлайн:
https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=727

Буктрейлер Домбі і син:



Перейшовши за посиланням https://cutt.ly/7yM04TM , ви дізнаєтесь багато цікавого про життя, творчість, характеристику образів та аналіз творів Чарльза Діккенса.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 560 | Додав: estet | Теги: книги, Діккенс Ч. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0